Segueix-nos

Futbol

La Federació continua sense allargar la mà als clubs de Primera Catalana

Aprovat el cessament de Manel Duran sense saber-se els motius

La Federació es manté ferma amb la decisió de reprendre la Lliga a finals de febrer // FCF

La Federació Catalana de Futbol va fer ahir la reunió de junta directiva del mes de febrer, però continua sense allargar la mà als clubs de Primera Catalana.

En la nota de premsa emesa després de la trobada ni s’esmenta la voluntat de dialogar amb els equips. Segons es pot llegir en l’escrit de la Federació, la reunió ha servit per ratificar l’acord de la comissió executiva per al retorn de les competicions que donen accés a les categories estatals, després de l’autorització per la seva celebració donada per part del Govern de la Generalitat.

De la carta dels 31 clubs de Primera Catalana, inclòs el Vilanova, –primer n’eren 32, però se’n va acabar desmarcant un– en què exposen el ‘NO’ a reprendre la competició, no se’n diu res.

Segons la Federació, un cop feta l’adaptació del calendari a les dates disponibles, els dies 27 i 28 de febrer, es reprendran la Primera Catalana masculina, la Preferent femenina i la Preferent Juvenil masculina en futbol.

La junta directiva de la Federació també va expressar el seu desig de reprendre la resta de competicions d’àmbit català tan aviat com ho permeti el Govern, per complir amb els plans de competició aprovats per l’Assemblea General.

Ratificada la destitució de Manel Duran

La reunió d’ahir també va servir per aprovar el cessament de Manel Duran com a delegat territorial del Penedès i del Garraf. No es van explicar els motius de la destitució i Duran va haver d’esperar al torn de precs i preguntes per poder parlar.

El penedesenc deixa el càrrec trist i decebut per l’autoritarisme que desprèn la Federació per la manera de fer del president Joan Soteras. El que de moment no fa és dimitir com a directiu per la confiança que els clubs tenen en la seva persona perquè els representi.

La Federació tampoc no ha contestat la carta que li van remetre 54 clubs del Penedès i el Garraf. En la missiva demanaven explicacions pel cessament de Duran i que se’l restituís. Manel Ortiz, president del Moja, ho ha lamentat a través de Twitter.El nou delegat de la demarcació Penedès-Garraf és Jaume Plaza, que va ser president de la UE Santa Coloma de Queralt durant vuit temporades, entre els cursos 2007/2008 i 2014/2015.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Futbol