Search
Close this search box.
,

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya es ‘mulla’ per la Talaia

Reclama que s'aturin els treballs per instal·lar-hi una malla

Les obres es van parar la setmana passada // JORDI

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) també es ‘mulla’ en defensa de la paret de la Talaia, un mur històric de l’escalada al Garraf, a tocar de la carretera del Pantà, davant de l’ermita de Lurdes.

La FEEC ha emès un comunicat en què demana que les obres per instal·lar-hi una malla no es reprenguin. La setmana passada els treballs es van parar de manera provisional a l’espera d’informes de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació.

Si es finalitzessin les feines iniciades, s’impediria l’escalada en aquest racó tan emblemàtic de la comarca.

Segons la FEEC, aquestes obres s’estan realitzant sense permís del Parc Natural del Garraf. L’ens no entén la permissivitat existent per poder tirar endavant els treballs.

Des de la FEEC volen mostrar un cop més el seu compromís indestriable en la defensa dels espais naturals i del territori. Som una federació amb més de 100 anys d’història que sempre s’ha posicionat obertament en la lluita i la protecció de tot el que ens envolta com a patrimoni propi i com a essència de les nostres arrels, es pot llegir en el comunicat.


També et pot interessar
Un jove dorm penjat a la paret de la Talaia per ‘salvar’ aquest sector d’escalada


La FEEC exigeix que es consulti amb els diferents col·lectius implicats les possibles afectacions que pot tenir per a l’espai natural. I denuncia que les actuacions s’estan fent són sense cap mena de consciència mediambiental i en el cas de la Talaia sense permís del Parc Natural del Garraf.

La FEEC demana, com s’hauria d’haver fet des de bon principi, un debat sobre les actuacions executades on puguin participar tots els actors. I és partidària de buscar la millor solució que satisfaci a tothom i no realitzar accions arbitràries com les que s’han dut a terme.

Comparteix la notícia