Segueix-nos

Futbol

La Federació dóna llum verda a la reestructuració de les competicions

La data de reinici anirà en funció de les fases de desescalada

L'Olivella i el Sitges, dos dels equips del Garraf que estan pendents de l'evolució de la pandèmia // G.M.CH.

La Federació Catalana de Futbol va donar llum verda ahir dijous a la reestructuració de les competicions del futbol i futbol sala d’àmbit territorial per la temporada 2020-2021. Ho va fer en la reunió de la junta directiva corresponent al mes de desembre.

L’aprovació, segons explica la Federació al seu web, s’ha produït després de les trobades telemàtiques mantingudes amb equips de totes les categories, amb la convocatòria fins al moment d’un total de 803 clubs d’arreu del territori català per presentar i explicar l’adequació del calendari a l’escenari actual.

L’adaptació dels plans de competició estableix la reducció de les lligues amateurs i de base, de tal manera que les categories amb subgrups passaran a disputar-se a una fase, i en la resta es jugarà la competició a una única volta.

La data de represa de les competicions, fixada inicialment a partir del 9 i 10 de gener en futbol, i del 16 i 17 del mateix mes en futbol sala, així com en les últimes categories del futbol femení i base, estarà condicionada a la decisió final del Govern, en funció de l’avançament de les fases de desescalada marcades.

El format de competició

L’adaptació dels plans de competició estableix la reducció de les lligues, de tal manera que a la Primera i la Segona Catalana, en futbol masculí, es disputarà la totalitat de la primera fase, en cada subgrup. L’ascens es decidirà en una eliminatòria d’anada i tornada entre els campions de cada subgrup, mentre que els descensos seran directes segons la classificació final per posicions. El que no queda clar és quants equips baixarien.

Al seu torn, a la resta de categories es reestructurarà la lliga regular a una volta de competició, mantenint en gairebé tots els casos les agrupacions actuals d’equips.

Pel que fa al calendari, en aquells campionats ja iniciats es reprendrà la lliga a partir de la jornada en què es va quedar aturada. La resta de grups donaran el tret de sortida a la temporada amb la disputa de la primera jornada.

A la vegada, el nou calendari comprendrà diverses jornades de descans per a facilitar la recuperació de partits. Les dates lliures seran les següents:

30 reunions per delegacions

El president de la Federació Catalana, Joan Soteras, i els membres de la junta directiva han realitzat una valoració positiva del total de 30 reunions celebrades al llarg dels últims dies amb clubs de les 14 delegacions territorials, seguint com a criteri de selecció aquells amb un major nombre d’equips i federats. En les trobades, els representants de les entitats han mostrat un ampli suport a la proposta federativa, detallada a través del Departament de Competició de la Federació i de la Lliga Catalana de Futbol Sala.

A més, durant aquesta posada en comú, la Federació ha escoltat, recollit i avaluat les aportacions i peticions fetes per part dels presidents i presidentes dels clubs, entre les quals es troben el retard de l’horari del toc de queda, per permetre l’allargament de la franja nocturna d’entrenaments, o la possibilitat d’acollir públic amb un aforament limitat en la represa de la competició. També s’han tractat altres inquietuds de tipus econòmic.

Amb l’ànim d’arribar al màxim nombre possible de clubs, fer-los partícips del procés i poder aconseguir una opinió transversal del món del futbol i futbol sala català, al llarg dels pròxims dies la Federació Catalana de Futbol continuarà la ronda de contactes amb els equips. En concret se citaran a 12 clubs de Primera Catalana (3 per subgrup) i 12 de Segona Catalana (1 per subgrup) on es tractaran les peculiaritats de la competició que presenten els subgrups.

També es faran extensibles les consultes a la resta de categories del futbol amateur. Cada delegació valorarà si considera adient, en funció de les seves singularitats, convocar noves reunions.

Bonificacions de quotes
En les reunions amb els clubs la Federació ha donat a conèixer el retorn del 50% de l’import de la quota del Portal del Federat per a tots els federats i federades amb llicència en actiu, que es produirà al llarg del transcurs de la temporada. Aquesta mesura s’aplicarà en compensació pel tram de campionat que no s’ha pogut disputar, a conseqüència de les restriccions per la Covid-19, i se suma al paquet econòmic especial de més de 6,8M€ d’ajuts per clubs i federats, anunciat per la Federació el passat mes de juny. El pla incloïa, entre altres conceptes, la reducció del preu de la Mutualitat per aquest curs, el pagament íntegre de TOTS SOM UN EQUIP i #ORGULLOSA de la temporada 2019-2020, així com el manteniment de les campanyes en la 2020-2021.
PUBLICITAT

Més a Futbol