Search
Close this search box.

La Federació es planteja reprendre la competició els dies 5 i 6 de desembre

El toc de queda, un hándicap si es pot tornar a entrenar el 23-N

El Sitges i l'Olivella, dos dels equips pendents de la represa de la competició // G.M.CH

La Federació Catalana de Futbol ja té dates per reprendre’s la competició territorial tant de futbol com de futbol sala. Seria el cap de setmana del 5 i 6 de desembre. Així ho va aprovar en junta directiva ahir a la tarda.

La decisió es va adoptar després de conèixer l’allargament, per part de la Generalitat, de les mesures en matèria de salut pública per a la contenció de la pandèmia fins al 23 de novembre.

El retorn a l’activitat, sempre que ho permeti la normativa i que les restriccions aplicades a la pràctica esportiva federada no vagin més enllà del 23 de novembre, suposarà la represa d’aquelles categories ja iniciades, així com l’arrencada dels campionats que encara no han començat.

La Federació informarà pròximament de la manera com es durà a terme la tornada de les competicions. En les categories amateurs ja començades, les lligues es reprendrien en la jornada que toqués per calendari aquell 5 i 6 de desembre.

Xavi Vilagut, tècnic del Cubelles, veu bé que hi hagi una data marcada, “ja que entrenar sense poder competir no té cap sentit. Almenys podem planificar alguna cosa. A partir d’aquí, caldrà veure si, efectivament, podrem tornar a exercitar-nos al camp a partir del dia 23”.

Segons Manel Rodríguez, entrenador del Sitges, “si és veritat que a partir del dia 23 podem entrenar, és factible jugar els dies 5 i 6, però si es manté el toc de queda, molts equips tindrem problemes per reunir suficients jugadors per exercitar-nos amb normalitat per temes laborals. Tots tenim la il·lusió de tornar, però no sé si serà factible”.

Per a Rafa Porras, tècnic de l’Olivella, el toc de queda també és un hàndicap a l’hora de reprendre les sessions preparatòries. “Si, realment, el dia 23 podem començar a entrenar, veurem en quines condicions ho podrem fer. Amb el toc de queda, serien entrenaments exprés, de vuit a nou, ja que no tothom té disponibilitat d’arribar abans. I si acabem a les nou, algun jugador ho tindria complicat pel fet de viure més o menys lluny d’Olivella.  Si en efecte, podem entrenar a partir del dia 23 i els dies 5 i 6 es juga, intentarem adaptar-nos a les circumstàncies”.

[su_box title=”Porras, també partidari d’uns mínims i d’unificar criteris quant al públic” style=”soft” box_color=”#516e6d”]Rafa Porras també és partidari de “reprendre l’activitat amb uns mínims: que tots els equips puguin fer ús sempre d’un vestidor per fer-hi la xerrada tècnica amb les mesures higièniques pertinents i perquè els jugadors, ara que ve l’hivern, s’hi puguin dutxar, ni que sigui per torns”. A més, demana que “s’unifiqui el criteri de si els partits han de ser a porta oberta o a porta tancada. Vaja, que tots juguem en les mateixes condicions”.[/su_box]

Comparteix la notícia