Search
Close this search box.

La Federació exigeix al Govern la represa immediata de l’esport federat

Se'n parla, ahir, en una reunió amb alts càrrecs de la Generalitat

Soteras i Camacho, en la reunió telemàtica d'ahir // FCF

El president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, i el secretari general, Oriol Camacho, van exigir ahir al Govern el retorn de l’esport federat de manera immediata.

Ho van fer durant una reunió telemàtica convocada pel vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i la consellera de Salut, Alba Vergés, i on també van participar el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, i el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva.

En la trobada es va expressar el malestar del sector esportiu català davant el document filtrat i pendent d’aprovació per part del PROCICAT, que impedeix la represa d’entrenaments i partits.

Soteras i Camacho van requerir la tornada als entrenaments per als equips amateurs i base a partir de dilluns vinent, 23 de novembre, així com de la competició en les categories de futbol i futbol sala d’àmbit territorial el cap de setmana del 5 i 6 de desembre.

La proposta de la Federació Catalana de Futbol, consensuada amb la Secretaria General de l’Esport i la UFEC, comportaria un retorn a l’activitat sense la utilització de vestidors, a excepció d’aquells casos en què l’equip visitant hagi de fer un desplaçament superior 50 quilòmetres.

Tampoc no hi hauria la presència de públic a les graderies, llevat dels partits amb menors d’edat, on es permetria l’acompanyament d’un adult. Aquestes mesures serien de caràcter temporal i transitori fins al cap de setmana del 9 i 10 de gener, moment en què s’autoritzaria l’ús de vestidors i es permetria la presència de públic tant a camps com a pavellons, coincidint amb l’avançament dels diferents trams del pla de desescalada marcat pel Govern.

En la mateixa línia, també es va reivindicar l’aixecament de les restriccions de mobilitat entre municipis en cap de setmana per motius esportius, a més d’allargar l’horari nocturn de tancament de les instal·lacions esportives, equiparant-les als equipaments culturals i amb l’ànim de facilitar l’encaix d’entrenaments i la tornada al seu domicili dels federats i federades.

Quant a l’àmbit econòmic, des de la Federació es va reclamar la reconsideració de la distribució del paquet d’ajuts anunciats pel Govern, per tal que s’hi puguin acollir tots els clubs i entitats esportives de Catalunya, en un moment on està en joc la supervivència de gran part del teixit esportiu del país.

[su_box title=”Una exigència basada en dades” style=”soft” box_color=”#516e6d”]L’escassa taxa d’afectacions greus per Covid-19 a federats i federades, gràcies al reforç que significa la pràctica esportiva en el seu sistema immunològic, i que demostra que l’esport és segur, va ser un dels raonaments exposats per la represa immediata de les competicions federades, actualment en marxa en altres Comunitats Autònomes. Els arguments esgrimits per recolzar aquesta demanda, a partir d’un criteri científic, van ser el baix índex de suspensions en el futbol i futbol sala català per casos derivats de la Covid-19 –amb un 5,5% d’ajornaments sobre més de 18.000 partits oficials i amistosos disputats des del passat juliol–, i l’ínfima xifra de contagis relacionada directament amb la pràctica esportiva –amb un 0,28% en tot l’estat, segons dades del Ministeri de Sanitat–. A la vegada, també es va fer referència a l’aval rebut per part de l’Oficina de l’Esport dels Mossos d’Esquadra en l’aplicació dels protocols segurs elaborats per la Federació Catalana de Futbol, gràcies a l’esforç i col·laboració dels clubs d’arreu de Catalunya fins al moment del tancament.[/su_box]

Comparteix la notícia