Segueix-nos

Bàsquet

La Federació, pendent de si pot començar la competició i crítica amb el toc de queda

Els clubs del Garraf també estan a l’expectativa

El Bàsquet Sitges, com la resta de clubs del Garraf, esperen notícies // FACEBOOK CB SITGES

La Federació Catalana de Basquetbol, a través del seu president, Ferran Aril, està en converses amb les autoritats competents per conèixer, per avançat, la decisió envers l’activació de les competicions el proper cap de setmana (31 d’octubre i 1 de novembre), tal com així estava previst en el comunicat de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física del passat 14 d’octubre.

Els clubs del Garraf n’estan a l’expectativa per saber si podran començar a competir, ja que l’aturada es va aplicar just el cap de setmana que es posaven en marxa els campionats organitzats per la Federació. Tanmateix, ara per ara, sembla difícil que es reprengui l’activitat, ja que, segons diversos mitjans, la Generalitat es debat entre un confinament de 15 dies o de cap de setmana per frenar els contagis de Covid-19.

Aril també ha posat sobre la taula la petició de l’allargament d’una o dues hores a partir de les nou de la nit per a la pràctica del bàsquet (en referència a les restriccions de mobilitat nocturna que van entrar en vigor diumenge), per tal que els clubs puguin realitzar entrenaments al vespre.

I és que hi ha molts equips que habitualment entrenen en aquests horaris per molts condicionants (motius laborals, horaris de disponibilitat d’instal·lacions, quantitat d’equips a repartir, instal·lacions compartides amb altres entitats o esports…)

Pla de rescat

El president de la Federació Catalana de Bàsquet va participar ahir en la presentació del Pla de rescat pel sector esportiu de Catalunya de Foment del Treball i de la UFEC.

Aril va explicar com ha afectat l’aturada de competicions des del març i va reconèixer que s’ha fet una feina duríssima, durant la represa, “treballant uns protocols de la mà de la Secretaria General de l’Esport i de la UFEC per tenir les màximes garanties perquè la pràctica esportiva sigui segura”.

També va dir que “serà impossible tirar endavant qualsevol activitat, no només competitiva sinó d’entrenament; ja que la majoria d’activitat esportiva es desenvolupa al vespre, entre les 20.00 h i les 00.00  h”.

Aril va finalitzar la seva intervenció amb contundència: “Després ens omplim tots la boca amb els valors de l’esport: que l’esport és cultura, que l’esport és salut; que m’ho expliquin, doncs”.

La Secretaria General de l'Esport es desmarca del PROCICAT
Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport, es va desmarcar diuemenge mateix de la decisió del PROCICAT d’impedir la pràctica esportiva a partir de les nou de la nit amb el toc de queda aplicat. Segons va publicar al seu compte de Twitter, que ningú es confongui: la Secretaria General de l’Esport ha demanat en el si del #PROCICAT d’aquesta tarda homologar l’horari de tancament d’instal·lacions esportives a les culturals fins a les 22 h. Demanada que per part de les autoritats competents ha estat desestimada. I va afegir: Finalment NO ha pogut ser. Gràcies, consellera @meritxellbudo per intentar-ho amb tota la intensitat. L’esport d’aquest país és un tresor de valor incalculable que, malauradament, no tothom és capaç de comprendre. No ens rendirem.
Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Bàsquet