Segueix-nos

Futbol

La Federació proposa reduir les lligues a la meitat en la represa de les competicions

A 1a i 2a Catalana, els subgrups actuals decidirien la temporada

Pascua i el Vilanova lideren al subgrup 2A de Primera Catalana // LUIS FERNÁNDEZ ART PHOTOGRAPHY

La Federació Catalana de Futbol ja té a punt la proposta de represa de les competicions després de l’aturada per la segona onada del coronavirus. Aquest dilluns, el president Joan Soteras; el secretari general, Oriol Camacho, i el director general, José Miguel Calle, l’han exposat a una representació transversal de clubs catalans en una reunió telemàtica.

La proposta preveu el retorn a la competició a partir del cap de setmana del 9 i 10 de gener en futbol.

Des de la Federació han treballat en l’adequació del format de les lligues a les noves circumstàncies. El plantejament preveu la reducció a la meitat de totes les lligues.

Així doncs, a la Primera i la Segona Catalana es disputaria la totalitat de la primera fase, en cada subgrup. L’ascens es decidiria en una eliminatòria d’anada i tornada entre els dos campions de cada subgrup, mentre que els descensos serien directes segons la classificació final per posicions.

Al seu torn, a la resta de categories es jugaria la lliga regular a una volta de competició, mantenint en tots els casos les agrupacions actuals.


Quant al calendari, en aquelles competicions ja iniciades es reprendria la lliga a partir de la jornada en què es va quedar aturada. La resta de grups donarien el tret de sortida al campionat amb la disputa de la primera jornada.

La proposta traslladada a les entitats habilita fins a tres dates per la recuperació de partits, distribuïdes al llarg dels mesos de febrer, març i abril.

Les últimes categories del futbol femení i base arrencarien els dies 16 i 17 de gener.

Pel que respecta a les categories de la Lliga Catalana de Futbol Sala, la proposta de la Federació recull que es reprenguin a partir del cap de setmana del 16 i 17 de gener, amb l’adaptació del calendari a les noves dates per a les competicions ja iniciades, així com l’arrencada de les lligues no començades.

Alhora, es reestructuraria la competició a una única volta, i també s’establirien quatre finestres per a la recuperació de partits suspesos.

La Federació Catalana de Futbol continuarà la ronda de contactes amb els clubs de futbol i futbol sala d’arreu del territori en els pròxims dies amb noves reunions informatives per delegacions. En aquestes trobades se seguiran recollint les aportacions i propostes dels membres dels clubs, que serviran per acabar de perfilar el document final per al retorn a les competicions.

Retorn del 50% del Portal del Federat
En la reunió d’aquest dilluns, a la vegada, el president Soteras ha anunciat als representants dels clubs que, al llarg del transcurs de la temporada, es retornarà el 50% de l’import de la quota del Portal del Federat a tots els federats i federades amb la llicència en actiu. Aquesta mesura s’aplicarà en compensació pel tram de campionat que no s’ha pogut disputar, a conseqüència de les restriccions per la Covid-19.
Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Futbol