Segueix-nos

Futbol

La Fundació Veterans de Sitges, l'empremta de Johan Cruyff al Garraf

Es compleixen cinc anys de la mort de l’astre holandès

Johan Cruyff, al Municipal d'Aiguadolç // FUNDACIÓ VETERANS DE SITGES

Johan Cruyff va deixar petjada arreu per on va passar. El Garraf no és una excepció. L’empremta de l’astre holandès a la comarca està lligada a la Fundació Veterans de Sitges. “L’últim partit que va jugar va ser amb nosaltres”, assenyala Toni Llorià, el seu director.

Aquest dimecres es compleixen cinc anys de la mort de l’exjugador i exentrenador del Barça. Per recordar-lo, la Fundació Veterans de Sitges va retre-li un homenatge dissabte al Municipal d’Aiguadolç, just davant de la placa del passatge Johan Cruyff de l’anomenada avinguda de les estrelles del futbol que hi ha a l’estadi sitgetà.


L’homenatge de dissabte al camp d’Aiguadolç // VISITSITGES.COM

La televisió neerlandesa NOS en va gravar un reportatge. Els presents, segons explica el web visitsitges.com, van desplegar una bandera holandesa amb un retrat de Cruyff. Llorià va destacar tot allò que l’exblaugrana va fer per Sitges i pel futbol. La trobada es va completar amb un triangular sobre la gespa

“Quan en Johan va deixar de ser entrenador del Barça, va venir a jugar cada dissabte amb nosaltres. Ens va regalar dues equipacions: una de taronja i una altra de blava. I avui som l’únic equip que portem el nom de la seva fundació al pit. Vam redactar un contracte i tot”, recorda Llorià.

Segons el director de la Fundació Veterans de Sitges, “en Johan és un referent per a nosaltres. Ens seguim reunint cada dissabte per jugar i tots excepte els dos porters portem el dorsal 14″, continua. Per als porters està reservat l’1 d’un altre carismàtic exfutbolista del Barça, Urruti, que també va jugar amb els veterans de Sitges.

Llorià va conèixer Cruyff amb 14 anys. “Quan va venir al Barça com a jugador, mentre no rebia el trànsfer, va estar instal·lat a l’Hotel Calipolis. Un dia va baixar a dinar al restaurant El Greco i el meu pare m’hi va enviar perquè el convidés. En Johan no va voler, però em va fer anar a la seva taula. Aquell dia va acabar trobant-se amb el meu pare i va néixer l’amistat amb la família. La vam recuperar a través de la meva feina de fisioterapeuta quan va tornar al Camp Nou com a entrenador i ja no vam perdre la sintonia”, explica.


Toni Llorià, dissabte atenent a la televisió holandesa NOS // VISITSITGES.COM

Aviat serà una realitat una de les reivindicacions de Toni Llorià i de la Fundació Veterans de Sitges, que la vila tingui un Cruyff Court. La construcció del nou equipament esportiu ja està aprovada per l’Ajuntament. S’ubicarà al parc de Can Robert.

Amb la crisi de la Covid-19 el projecte s’ha endarrerit, però s’espera que pugui estar llest entre mitjans i finals d’aquest 2021. Serà un bon llegat de Cruyff a la vila que va acollir-lo quan va fitxar pel Barça.


Cruyff, amb la pilota en un partit a Aiguadolç // ARXIU DIARI DE VILANOVA

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Futbol