Segueix-nos

Coronavirus Covid-19

La Generalitat injectarà 11,6 milions d’euros a consells esportius i federacions

El Govern vol continuar reactivant el sector arran de la pandèmia

El Govern reforça la reactivació esportiva // @ESPORTCAT

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) de la Generalitat de Catalunya continua reforçant la reactivació del teixit esportiu català i agilitzant-hi l’arribada de més recursos en un context marcat encara pels efectes de la pandèmia de la Covid-19.

El Govern injectarà una nova partida d’11,6 milions d’euros per donar suport a l’activitat executada per les federacions i els consells esportius un cop aixecades les restriccions de la pandèmia.

Per un cantó, es destinaran 7,8 milions d’euros a les federacions esportives catalanes i les unions esportives de clubs i associacions per al desenvolupament fet durant la temporada 2020-21 dels següents programes de promoció, competició i alt rendiment: suport per a l’organització d’activitats esportives no internacionals, suport per a la participació en activitats esportives no internacionals, suport per a la promoció de l’esport, suport a l’organització i participació en competicions internacionals i a la projecció internacional, suport a les entitats federades o membres d’una unió esportiva de clubs i associacions, i suport al Programa d’alt rendiment esportiu (Programa ARC).


Les ajudes també aniran destinades als consells esportius, que rebran 3,8 milions d’euros per contribuir al desenvolupament dels programes d’esport escolar següents: suport a la gestió dels consells esportius, suport al desenvolupament del Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE), suport al desenvolupament dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) i suport al desenvolupament del programa Esport Blanc Escolar (EBE).

El Govern també dotarà aquest 2021 de més recursos els consells esportius respecte de l’any passat, ja que a banda d’aquests 3,8 milions de la subvenció ordinària, aquestes entitats es van repartir 2,35 milions d’euros en ajuts extraordinaris Covid, de manera que hauran rebut de l’executiu català 6,15 milions, un 23 per cent més que l’any 2020.Aquestes actuacions s’emmarquen en el ferm compromís del Govern de fer costat al sector davant les afectacions econòmiques i socials derivades de la crisi sanitària, econòmica i social de la Covid-19, i d’ajudar al manteniment i a la continuïtat de la seva activitat.

“L’esport és part de la solució per sortir més forts de la pandèmia. Té un component saludable, de cohesió social i de benestar molt necessaris per reactivar el país i afrontar el futur. Volem fer de l’esport un pilar del país, i en el context que vivim, aquesta aposta és més forta que mai”, assegura la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula.

La voluntat de la SGEAF és obrir en els pròxims mesos més vies de suport econòmic al teixit esportiu i repensar el sistema de finançament al sector.

PUBLICITAT

Més a Coronavirus Covid-19