Segueix-nos

Poliesportiu

La Generalitat reafirma l’aposta per l’esport femení en un acte massiu a Tarragona

Al Garraf destaca el patrocini que fa en l’Estrella Damm Ladies Open de golf

Laia Sanz, Núria Picas i Laia Palau no van faltar a la trobada // TWITTER NÚRIA PICAS

La Generalitat de Catalunya va reafirmar dissabte l’aposta per l’esport femení en un multitudinari acte al Pavelló d’Esports Catalunya de Tarragona.

L’objectiu de la trobada va ser visibilitzar la potència, transversalitat i dinamisme de l’esport femení, així com potenciar l’empoderament mutu de totes les dones vinculades al món de l’esport per trencar motlles, barreres i estereotips i promoure noves referents.

El lema de l’acte va ser ‘Entre totes, tot’. S’hi van aplegar 3.000 persones amb els colors de diferents clubs de tot el territori. Totes les esportistes estaven citades a venir amb la samarreta del seu equip i mostrar, així, la diversitat d’esports i clubs que hi ha a tot Catalunya.

Va destacar la presència de Laura Vilagrà, consellera de la Presidència, que va recordar que l’executiu ha quadruplicat el pressupost per a l’esport femení i “ho continuarem fent”.

Tampoc no hi va faltar la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, que va afirmar que “entre totes no tenim aturador. Formeu part d’aquesta fotografia única que avui hem aconseguit, d’aquest gran moment. Visibilitzem l’esport femení i generem referents”.Durant la temporada passada, Caula ja va anunciar que multiplicaria per quatre els ajuts destinats a l’esport femení, passant de 750.000 euros destinats el 2021, als tres milions d’euros el 2022 per arribar a més equips (conjunts que han ascendit a categories estatals i els que han obtingut resultats rellevants a escala estatal).

Altres vies de suport és el patrocini d’esdeveniments rellevants com l’Estrella Damm by Catalunya Ladies Open de golf de Sitges, el primer equip femení al Dakar 2022 i l’equip MassiTactic UCI de ciclisme femení.

També destaca el suport a l’organització de competicions de màxim nivell com el Mundial d’Handbol de Granollers i l’Europeu de Softbol i el Mundial d’Hoquei sobre herba, així com a la creació del Barcelona Open Banc Sabadell Sub-14 femení i masculí i el circuit Esportcat Extreme d’esports urbans.

Una mostra del creixement de l’esport femení català és l’augment de les llicències esportives femenines. En els darrers 10 anys, s’han incrementat un 20%, arribant a les 163.000 i ja representen un 27% del total.

Fins a 14 esportistes d’alt nivell, com Laia Palau, Núria Picas, Laia Sanz, Marta Bach, Sarai Gascón, Mireia Benito o Melanie Serrano van firmar autògrafs al començament de la trobada. Durant l’acte es van fer diferents reconeixements.

PUBLICITAT

Més a Poliesportiu