Search
Close this search box.

La manca de vent marca la 44a edició de la Regata Columbretes del Club Nàutic Vilanova

És la prova insígnia de l'entitat de la capital del Garraf

El poc vent va marcar la prova // CLUB NÀUTIC VILANOVA

La manca de vent va marcar la 44a edició de la Regata Columbretes-Gran Premi Aedas Homes, organitzada pel Club Nàutic Vilanova durant el darrer cap de setmana amb dos traçats, un de curt (30 milles nàutiques) i un altre de més llarg (69 milles nàutiques).

Aquesta és la prova insígnia del Club Nàutic Vilanova. En els seus orígens el recorregut arribava fins a les illes Columbretes, que es troben a 49 milles de la costa d’Oropesa del Mar. El llarg trajecte de navegació, uns tres dies, depenent del vent, va fer que de mica en mica anés caient la participació.

Un trajecte de tantes hores, si a més el vent cau, pot ser un calvari tediós pels navegants. El Club Nàutic Vilanova va decidir mantenir el nom de Columbretes, però reduint el recorregut, fins a la plataforma petroliera Casablanca, prop de Tarragona.

En aquesta ocasió la participació va arribar a una setantena d’embarcacions. La prova s’hauria d’haver disputat el cap de setmana anterior (9 i 10 de març), però es va ajornar pel fort vent i onatge, i la participació va decaure. A més, les males previsions que indicaven manca de vent per a dissabte i diumenge passats també van fer reduir les embarcacions presents.

Així i tot, els participants van prendre part de la sortida amb un vent suau que es va anar reduint fins a deixar la flota de Promoció del recorregut curt amb un vent molt suau. Al llarg de la nit tots els participants de la regata curta es van anar retirant. Afegit a la manca de vent, la boira que es va originar a Torredembarra i va arribar a Vilanova va culminar amb l’abandó de la flota.

Els participants de la regata llarga van sortir amb bones condicions de vent, però aquest va anar decaient. No va ser fins a les dues de la matinada que va bufar a 10 nusos amb els quals van poder arribar al port de la capital del Garraf. El Club Nàutic Vilanova va fer tres podis en la regata llarga.

Classificacions de la regata llarga:
Classe Altura
1r: ‘Menut II’ (Reial Club Marítim Barcelona)
2n: ‘Inari(Club Nàutic Vilanova)
3r: ‘Nirvana III’ (Club Nàutic Vilanova)
Classe A2 Grup 1
1r: ‘Diabòlic’ (Club Nàutic Salou)
2n: ‘Salao Tu’ (Club Vela Blanes)
Classe A2 Grup 2
1r: ‘Fol a Volie‘ (Reial Club Nàutic de Tarragona)
2n: ‘Baldufa Tres’ (Reial Club Marítim Barcelona)
3r: ‘Pupule(Club Nàutic Vilanova)

Comparteix la notícia