Search
Close this search box.
,

La mascareta passa a ser obligatòria en activitats en equipaments tancats

Entren en vigor les últimes restriccions de la Generalitat

L'ús de la mascareta passa a ser obligatori als gimnnasos // G.M.CH.

Les noves restriccions acordades per la Generalitat per intentar contenir la propagació del virus de la Covid-19 han entrat en funcionament aquest dilluns.

Les mesures estaran vigents fins a l’11 de gener, amb una possible revisió el dia 28 de desembre si les dades ho permeten.

Pel que fa al món de l’esport, destaca l’obligació de l’ús de la mascareta en les activitats en equipaments tancats.

Les instal·lacions i els equipaments esportius poden obrir amb aquestes condicions:

– L’aforament està limitat al 50% en les instal·lacions i els equipaments a l’aire lliure i del 30% en les instal·lacions i equipament en espais tancats, incloent-hi tant els usuaris de les instal·lacions esportives com el públic assistent.

– Hi ha d’haver un control d’accés.

– S’ha de garantir una bona ventilació dels espais tancats mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.

– Romandran tancats els vestidors, excepte per a les persones usuàries del servei de piscina, si n’hi ha.

– En els establiments i equipaments en espais tancats s’ha de concertar cita prèvia.

– En els establiments i equipaments tancats les activitats col·lectives s’hauran d’evitar o s’hauran de fer amb mascareta. S’entenen per activitats esportives practicades col·lectivament aquells entrenaments d’esports col·lectius en instal·lacions cobertes (futbol sala, handbol, bàsquet…), així com aquelles activitats dirigides i practicades de manera grupal (ciclisme de sala, aeròbic…). Als efectes d’aquestes restriccions, no tindran la consideració d’activitats esportives practicades col·lectivament aquells esports que es desenvolupin en format parelles (pàdel, esquaix, tennis, tennis taula…) o un contra un, i, per tant, no els serà d’aplicació les restriccions descrites.

– S’han de complir les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.

-Queda prohibida la utilització d’equipaments esportius que no estiguin supervisats.

No es troben afectats per aquestes limitacions els centres de tecnificació i rendiment esportius, tant de titularitat pública com privada, així com les instal·lacions i equipaments esportius que hagin d’acollir entrenaments i competició professional, estatal i internacional.

A l’aire lliure l’activitat és manté per a un màxim de sis persones, excepte en la pràctica federada. La limitació de mobilitat comarcal, que serà efectiva de dilluns a diumenge, també s’aplica a la pràctica esportiva. Per tant, només es podrà desenvolupar la pràctica esportiva o entrenaments en la comarca de residència.

Comparteix la notícia