Segueix-nos

Atletisme

La notícia de Kilian Jornet, la innocentada d’elPrimer.cat

El campió català no vindrà a Vilanova a finals de febrer

Kilian Jornet i Vilanova, protagonistes de la innocentada de Elprimer.cat // FOTO MUNTATGE

Kilian Jornet no vindrà a Vilanova a finals de febrer per intentar batre el rècord de quilòmetres recorreguts durant 24 hores en pista. La notícia publicada ahir sobre el campió català era la innocentada del 28 de desembre de elPrimer.cat.

La complicitat del periodista vilanoví Albert Jorquera, amic del corredor i community manager de Salomon, la firma que vesteix Jornet i que ja va patrocinar la primera temptativa d’assaltar el rècord, va ajudar a donar certa veracitat a la notícia.

De fet, el titular d’elPrimer.cat sobre Kilian Jornet va traspassar fronteres entre els amants del trailrunning. La notícia s’ha convertit en una de les més llegides del diari des de la seva creació, el juny d’aquest 2020.


El 28 de desembre és habitual que els mitjans de comunicació catalans i estatals intentin ‘colar’ als lectors alguna notícia que no és real. ElPrimer.cat, en el seu primer any de vida, no va voler ser menys.

Relacionar Jornet amb una innocentada no és nou. Ell mateix va aprofitar l’1 d’abril de l’any passat, el dia dels Innocents a gran part del planeta, per insinuar que deixava de córrer per centrar-se en la pesca. En realitat va ser un anunci de la firma Salomon i una broma del Fool‘s Day, l’equivalent del 28 de desembre d’aquí.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Atletisme