Segueix-nos

Instal·lacions

La nova pista poliesportiva de Sant Pere de Ribes, a punt per ser estrenada

L’equipament ajudarà a pal·liar la saturació del pavelló actual

La nova instal·lació ja està enllestida // AJUNTAMENT SANT PERE DE RIBES

Els treballs de construcció de la nova pista poliesportiva coberta de Sant Pere Ribes ja han finalitzat. L’equipament permetrà la pràctica del bàsquet, de l’handbol i del futbol sala. La posada en marxa de la instal·lació donarà resposta, així, a la saturació del pavelló actual, insuficient per satisfer les necessitats de les entitats esportives del municipi.

El Club Bàsquet Ribes i l’Handbol Ribes seran els primers a fer ús de la nova pista en els pròxims dies, oferint així més disponibilitat horària a la resta d’entitats usuàries del pavelló (Ribes Club Patí i Club Patinatge Artístic Ribes).

El nou equipament té una superfície de 2.000 m2, amb 5 m2 d’amplada de reserva futura per a grades. És una pista divisible en tres camps de joc transversals. El terra és sintètic.

Segons Abigail Garrido, alcaldessa de Sant Pere de Ribes, “aquest és un espai molt desitjat pels esportistes del municipi, i estàvem esperant la seva finalització per poder-lo posar en funcionament ben aviat. Estem contents que la pràctica de l’esport sigui un dels hàbits saludables de Ribes. Per tant, ens comprometem a fer tot allò que estigui a la nostra mà per a incentivar-ho”.


L’accés és per l’entrada al pavelló actual, tot i que més endavant es vol fer un únic vestíbul de control i consergeria, unificant així tota la zona esportiva amb la nova actuació i el pavelló existent.

Les instal·lacions són semitancades a mitjana alçada per les parets laterals i amb un tancament lleuger per a la resta de l’alçada. A l’exterior, s’ha previst un espai pavimentat fora del perímetre de l’edifici per a la ubicació dels lavabos prefabricats que s’hi estaran fins que s’efectuï la segona fase del pavelló en què aniran ubicats entre un edifici i l’altre.

Hi ha cinc vestidors (dos independents amb dutxes i lavabos, dos que comuniquen i comparteixen dutxes i lavabos, i un amb dutxes i lavabo adaptat). Per una qüestió de proximitat, aquests vestidors seran per a ús dels esportistes del pavelló antic, mentre que els del pavelló seran per als de la nova pista coberta.

La finalització dels treballs, prevista per al passat mes de setembre, s’ha endarrerit unes setmanes per esmenar unes deficiències detectades a la coberta i altres elements de la construcció. L’execució de les obres, amb un cost d’1,7 milions d’euros, ha tingut una durada de dos anys.

La millora de l'entorn
Les obres de construcció de la pista coberta s’estan complementant amb la urbanització dels exteriors de la pista coberta, que pretén millorar la mobilitat a l’entorn, l’accés al recinte de la nova pista coberta i la connexió entre aquesta i el pavelló, pressupostada en 92.744,69 euros. També s’ha adjudicat la redacció del projecte d’urbanització de la vorera del carrer Cristòfol Mestre i de la vorera del carrer del Carç en l’àmbit de la pista poliesportiva coberta. La construcció de la pista coberta dona un nou impuls a l’activitat esportiva a Sant Pere de Ribes i connecta amb altres millores d’instal·lacions esportives del municipi previstes en l’actual mandat. A més, s’ha aprofitat l’actuació per renovar la xarxa del clavegueram i d’altres millores del sector.
Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Instal·lacions