Search
Close this search box.

“La permanència dependrà de cuidar els petits detalls”

Entrevista a Enric Batlle, entrenador del Patí Vilanova femení

Enric Batlle, en un entrenament a Les Casernes // G.M.CH.

Enric Batlle va assumir l’estiu passat la direcció tècnica del Patí Vilanova femení amb la missió de buscar la permanència a l’OK Lliga una temporada més. L’equip comença la segona fase de la competició, la decisiva en el desenllaç del curs, aquest diumenge (12.30 h) a la pista del Cuencas Mineras asturià. Baixaran cinc equips de vuit. Batlle treballa amb un conjunt molt jove. La mitjana d’edat de la plantilla no arriba als 20 anys.


–Quina valoració fas de la primera fase de la Lliga?
–Hem anat de menys a més. L’equip ha crescut i cada cop juguem millor.
–Des de fora fa l’efecte que sabeu molt bé a què jugueu i quines limitacions té l’equip.
–Sí, ho sabem. Hem millorat molt en defensa i hem anat assolint més fluïdesa en atac. Per aconseguir més hàbits ens caldrien dos o tres anys de treball. Jo només demano a les jugadores que seguim creixent i evolucionant. Aquest és el camí.
–A l’equip se’l veu còmode defensant amb un bloc baix i sortint al contracop.
–Cert. El contracop el treballem molt. En l’hoquei patins hi ha una cosa que no ha canviat: el 80% dels gols es fan a la contra. Així doncs, aquesta és una eina que hem de treballar per explotar-la al màxim.
–L’única ombra de la primera fase de la Lliga va ser la derrota contra l’Areces de la primera jornada a Les Casernes.
–Doncs, sí. Segurament aquell partit ens va arribar massa d’hora. Tanmateix, veure que és l’únic compromís en el qual no hem estat a l’altura parla de molt bé de l’equip. El problema seria si ens haguéssim quedat encallats.


L’equip va viatjar ahir cap a Astúries // TWITTER CP VILANOVA

–Què esperes de la segona fase de la competició?
–D’entrada, tenim clar que hem d’intentar no especular i ens hem plantejat anar a guanyar els quatre primers partits. Com més punts obtinguem, millor. Ara bé, percebo molt d’equilibri entre tots els equips. L’important és que depenem de nosaltres.
–El Vila-sana continuarà menjant a part?
–És l’equip més fort del grup. Nosaltres ja no ens hi enfrontarem, així que quan estigui salvat caldrà veure si es relaxa i si es deixa punts. La part positiva és que ha canviat d’entrenador i quan algú afaga un equip li agrada ser exigent i obtenir bons resultats.
–Quina serà la clau per assolir la permanència?
–La permanència dependrà de cuidar els petits detalls. Una acció a bola parada o una pèrdua innecessària faran decidir partits..
–De cara a jugar contra el Cuencas Mineras, tens els dubtes de Maria Córdoba i de Paola Pascual, dos puntals.
–Sí. Estan tocades. Han viatjat i veurem si poden jugar. No tenir-les a la pista fa que perdem dues jugadores importants, però l’equip ha demostrat que pot competir sense elles, com va fer a Voltregà. L’important és que totes les jugadores han anat tenint minuts i estan endollades.
–I això que algunes són molt joves.
–Estic molt content amb totes. Les més joves han demostrat moltes ganes d’aprendre i de créixer. La dinàmica de grup és molt bona.

Comparteix la notícia