Segueix-nos

Escalada

La polèmica per la malla que es vol posar a la paret de la Talaia arriba al Parlament

Els Socialistes i Units per Avançar demanen explicacions al Govern

El sector de l'escalada vol salvar aquesta paret emblemàtica // JORDI

La polèmica per les obres per instal·lar una malla a la històrica paret de la Talaia, que hi impediria la pràctica de l’escalada, ha arribat al Parlament de Catalunya.

El diputat vilanoví Juan Luis Ruiz i el també diputat Jordi Terrades, tots dos del Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar, han entrat aquest dijous al registre de la Cambra Catalana quatre preguntes dirigides al Govern al voltant de la problemàtica.

D’entrada, els dos diputats exposen com es va gestar la polèmica i apunten que la Generalitat va començar la instal·lació de xarxes de protecció sense el consentiment per part del Parc Natural del Foix. Aquests treballs, actualment, s’han aturat a l’espera de diversos informes de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat.

Ruiz i Terrades també remarquen que les obres tenen diverses afectacions mediambientals, com és la denúncia del cos d’Agents Rurals respecte a la destrossa de margallons (espècie protegida) durant les obres o la possible afectació a una colònia de ratpenats nidificats a la zona. A més, segons la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, en cas de finalitzar-se les feines iniciades, s’impediria l’escalada en aquest racó tan emblemàtic de la comarca.

A partir d’aquests antecedents des del Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar volen saber el motiu pel qual es vol instal·lar la malla a la paret de la Talaia, si els responsables del Parc Natural del Foix estaven al corrent d’aquestes actuacions, si existeixen d’altres solucions a les malles que permetin continuar utilitzant aquesta paret com a mur d’escalada, com ja es fa des de fa més de 50 anys, i quina és la previsió d’actuació pel que fa a aquests treballs que han estat aturats.

El Govern té un mes per respondre a les quatre qüestions.

PUBLICITAT

Més a Escalada