Segueix-nos

Futbol

La Segona Catalana queda cancel·lada després de la consulta feta als clubs

La Primera Catalana tindrà ascensos i descensos

L'Olivella i el Sitges ja saben que es cancel·la la Segona Catalana // G.M.CH.

La competició a la Segona Catalana no es reprendrà. Així ho ha anunciat aquesta tarda la Federació Catalana de Futbol després de conèixer el resultat de la consulta als clubs. Un 58,55% s’han  mostrat contraris a competir.

La impossibilitat de complir el Pla de Competició –per dates no es pot acabar abans de finalitzar el mes de juny i s’acumularien els partits intrasetmanals, en una categoria absolutament amateur– explica, en gran part, la decisió adoptada.

Ara la Federació Catalana proposarà un nou format de competició, d’inscripció voluntària i sense efectes d’ascensos i descensos.

Aquesta decisió no afecta la Primera Catalana, que ja s’està disputant, ni al reinici de la Tercera i de la Quarta Catalana, previst per al cap de setmana del 20 i 21 de març, seguint el Pla de Competició aprovat per l’Assemblea General Ordinària, i que es recull en la Circular 6 i 25 de la temporada 2020-2021.

Aquestes tres categories tindran efectes classificatoris amb ascensos i descensos. L’anul·lació de la Segona Catalana, implica, necessàriament, una reconfiguració d’aquesta categoria de cara a la temporada 2021/2022. La divisió es veurà incrementada en 30 equips (descensos de Primera Catalana i ascensos de Tercera Catalana) i estarà formada per un total de 156 conjunts.

Així, de cara al curs 2021-2022 està previst, sempre que ho aprovi l’Assemblea, que la competició de Segona Catalana s’estructuri en 8 grups, dividits cadascun en 2 subgrups, fent una categoria interterritorial. En aquest sentit, i per poder regularitzar la competició, no hi haurà ascensos directes, sinó que es determinaran per eliminatòries de promoció. De descensos se’n preveuen sis o set per subgrup.

PUBLICITAT

Més a Futbol