Segueix-nos

Futbol

La temporada al futbol català es tanca amb ascensos i sense descensos

El Sitges, el gran daminficat per la pandèmia al Garraf

El Sitges haurà de buscar l'ascens el curs que ve // UE SITGES

Era la decisió esperada pel que fa a les categories amateurs. La Federació Catalana de Futbol va dictaminar ahir resoldre les competicions territorials del futbol i futbol sala amateur català sense descensos i amb l’aplicació del nombre d’ascensos marcats pel pla de competicions de la temporada 2019-2020. En les categories de base tampoc no hi haurà descensos i es produiran els ascensos derivats de la cobertura de vacants. El punt referent als equips de planter ha generat molta controvèrsia per no veure’s premiada la feina d’alguns dels equips que lideraven els seus campionats.

La decisió, adoptada per unanimitat pels membres de la junta directiva de la Federació en la reunió corresponent al mes de maig, feta de manera telemàtica, dóna validesa a les classificacions en el moment en què es va produir l’aturada de les competicions per la crisi del coronavirus. En aquells grups on els equips hagin disputat un nombre diferent de partits, l’ordre s’establirà a través del sistema de millor coeficient. A més, ser el primer classificat no comportarà la consideració de campió, ateses les circumstàncies excepcionals de finalització de les lligues.

Els ascensos en el futbol amateur s’assignaran als equips que ocupen posició per pujar de forma directa de categoria. La resta de places d’ascens previstes en la normativa es completaran, en el cas del futbol, amb els conjunts implicats en llocs de play-off que es trobin millor classificats. En futbol sala, es mantindrà l’aparellament de les eliminatòries, i es determinarà el guanyador amb el millor coeficient.

El Sitges, l’equip amateur més damnificat per la pandèmia

Quant als equips amateurs del Garraf el gran perjudicat per la pandèmia és el Sitges. L’equip d’Aiguadolç transitava quart a la taula en el grup 3 de Segona Catalana amb 11 jornades per disputar-se i tenia el lideratge i la segona posició a només dos punts. Les seves opcions d’ascens, doncs, estaven intactes i l’equip, fins i tot, s’havia reforçat amb Óscar Hernando pensant en la lluita per pujar de categoria. Ara bé, amb la cancel·lació de la competició per la pandèmia tot se’n va en orris. “El quart lloc ens deixava sense opcions. Sortim molt damnificats, però ho teníem assumit. Les coses han anat així i no hi podem fer res”, admet Manel Rodríguez, entrenador del conjunt d’Aiguadolç, que hauria estat partidari d’acabar la temporada amb la disputa de les 11 jornades restants o amb una mena de playoff, segons va piular a Twitter. El tècnic del Sitges creu que esgotar totes les opcions hauria fet més justa la decisió de la Federació. 

El Sitges voldrà tornar a lluitar per l’ascens la temporada vinent i té molt avançat conservar el bloc de la darrera campanya. El club ja s’ha assegurat la continuïtat de Fede, Jordi Fernández, Álvaro Cardiel, Álex Laguna, Manu Muñoz, Edgar Esteller, Geri, Marc Prat, Álex Morillas, Lucas Cajes, Carlitos, Dídac, César Gutiérrez, Over, Sacris, Martí i Óscar Hernando.

Amb les opcions d’ascens del Sitges esvaïdes arran de la pandèmia, la resolució de la Federació no ha tingut cap transcendència en els equips amateurs del Garraf.

Consulta el contingut complet de la circular de la Federació catalana clicant en l’enllaç:

⇒ Circular FCF

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Futbol