Search
Close this search box.
,

La vilanovina Lídia Ramos, amb la mirada posada a la final de marató del Circuit XTerra

Ara busca la manera de sufragar les despeses; la prova és als Estats Units

Lídia Ramos, a la vall de Boí // GARMIN MOUNTAIN FESTIVAL


La vilanovina Lídia Ramos, corredora federada per la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya), té la mirada posada en la final de la prova de marató del Circuit internacional XTerra de Trail, que es disputarà a Maine, als Estats Units, entre el 30 de setembre i l’1 d’octubre.

L’atleta va aconseguir el passi amb una meritòria 7a plaça a la Garmin Epic Trail, que es va celebrar a la Vall de Boí el passat 1 de juliol. El seu temps va ser de 6 hores i 48 minuts per cobrir els exigents 42 quilòmetres amb 2.800 metres de desnivell positiu de la prova.

Aquest resultat confirma la progressió de la vilanovina després d’un any en què ha competit a proves de diferents distàncies i desnivells.

Va ser cinquena a la Montserrat SkyRace de 25 quilòmetres; tercera a la Maasaiada, de 12 quilòmetres; campiona de la Mitja del Cros de Sant Pau i de la Sitges Rock Trail de 25 quilòmetres, i segona al Trail de Sant Esteve, de 28 quilòmetres, entre altres bons resultats.


La vilanovina ha trobat en les Curses de Muntanya la seva passió // GARMIN MOUNTAIN FESTIVAL

El repte d’estar en final del Circuit XTerra és majúscul per a Lídia Ramos, però primer ha de trobar la manera de sufragar el viatge fins als Estats Units.

Des de XTerra no atorguen ajudes per a les despeses que suposa el desplaçament i l’estada i ella tampoc no sap de subvencions que vagin destinades a donar suport individual a atletes de muntanya. “Si algú en coneix, que m’ho digui”, demana.

Sobre la dificultat de trobar espònsors, diu que “és un món molt tancat i que, com en tot, es basa en contactes. És un camí dur i llarg, en el qual també cal donar amb les persones indicades”.

El que no perd Lídia Ramos és una mentalitat cent per cent positiva. “Si hi poses hores, dedicació i molt de cor, els resultats arriben”. I posa èmfasi en la importància de ser constant i pacient. “Sempre he pensat que el ‘no’ ja el tinc, que cal lluitar pel ‘sí'”, conclou.

[su_box title=” Una vida d’esport, constància i superació”]Apassionada de l’esport, Lídia Ramos és cinturó negre taekwondo des dels 15 anys, ha practicat la natació i l’handbol i va començar a córrer les primeres curses de trail el 2018. Ara aquesta especialitat s’ha convertit en la seva passió, però darrere hi ha molt d’esforç. “És un esport sacrificat que requereix molta autodisciplina i és molt complicat dedicar-s’hi de manera professional al 100%”, afirma. Llicenciada en Criminologia i Dret, explica que “actualment exerceixo d’advocada i soc feliç de compaginar la vida professional i l’esport”. Feta a ella mateixa, sense entrenador, preparador físic ni nutricionista, proclama que “no he conegut altra forma de progressar que ser constant en la pràctica, fins a fer d’aquesta disciplina un estil de vida”.[/su_box]

Comparteix la notícia