Search
Close this search box.
,

La vilanovina Virginia Guillermo, campiona de Catalunya d’ILCA radial

Francesc Martínez, també regatista vilanoví, segon classificat

Francesc Martínez i Virginia Guillermo, amb les medalles i els trofeus conquerits // CN GARRAF

La vilanovina Virginia Guillermo es va proclamar ahir campiona de Catalunya de vela en la categoria ILCA (International Laser Class Association) radial femení, la modalitat olímpica femenina d’aquest esport.

El també vilanoví Francesc Martínez Görbig va pujar al segon calaix del podi en la categoria masculina, quedant-se només a un sol punt d’aconseguir el títol per segon any consecutiu.

Tant Virginia Guillermo com Francesc Martínez pertanyen al Club Nàutic Garraf, organitzador de la prova. La categoria ILCA radial és una de les que tenen més seguiment en vela lleugera. En homes és el pas previ a la classe olímpica, la ILCA Standard.

La competició es va disputar de divendres a diumenge en aigües garrafenques seguint tots els protocols de seguretat per evitar el contagi de la Covid-19. Va ser el primer campionat postconfinament. S’hi van aplegar fins a 40 regatistes d’entre Catalunya i les Illes Balears, amb un gruix considerable de participants de referència a escala estatal.


Les ragates es van disputar en aigües del Garraf // GIA ZUNINO

Virginia Guillermo i Francesc Martínez van haver d’adaptar-se a la inestabilitat del vent. A més, van notar la sobtada baixada de temperatures de dissabte. Guillermo, campiona d’Espanya el 2018, va engreixar el seu historial dominant la prova de cap a cap.

Per la seva banda, Martínez no va poder revalidar el títol de l’any anterior. Ricard Castellví, vigent campió absolut estatal, li va prendre la victòria final després d’un atractiu frec a frec. Amb aquest subcampionat, el vilanoví culmina un molt bon any, acumulant el títol en l’anterior Campionat d’ILCA, un podi a la prestigiosa regata internacional Christmas Race i situant-se en el top de regatistes espanyols abans de fer el salt a les classes olímpiques masculines.

La propera cita la tenen l’11 de setembre a Arenys abans de viatjar amb l’expedició espanyola a Polònia per intentar dominar també en el Campionat d’Europa, l’octubre vinent.

Comparteix la notícia