Search
Close this search box.
,

Vilanova indica les directrius de la fase 2 de desescalada en l’esport

De moment, manté tancades les instal·lacions municipals cobertes

El pàdel ja fa sis dies que es pot practicar de nou per parelles // FOTO: CT VILANOVA

El Garraf ha entrat aquest dilluns a la fase 2 del desconfinament. L’Ajuntament de Vilanova té penjat al seu web les directrius a seguir des d’avui pels esportistes que volen exercitar-se a la capital del Garraf.

√ L’esport ha de ser individual, però es permet practicar-lo en grups de fins a 15 persones, sempre que es respectin les distàncies de seguretat: 5 metres caminant, 10 metres corrent i 20 metres si es va en bicicleta.

√ No hi ha franges horàries. Ara bé, les que van de 10 a 12 hores i de 19 a 20 hores, estan reservades per als majors de 70 anys i persones dependents.

√ Per fer esport es pot anar a espais naturals i zones verdes autoritzades. No es pot utilitzar cap vehicle amb motor o transport públic en desplaçaments per anar a fer esport (exceptuant els esportistes federats).

√ Si bé la fase 2 ja es permetria obrir les instal·lacions esportives municipals cobertes, a Vilanova i la Geltrú no es farà fins més endavant. En el cas de les instal·lacions municipals a l’aire lliure, de moment només estan obertes les Pistes d’Atletisme i el Circuit de Ciclisme, per a esportistes federats en les modalitats d’atletisme, triatló i ciclisme, membres dels clubs locals, o empadronats a la ciutat, respectivament. Cal fer petició al departament d’esports, mitjançant el correu electrònic: esports@vilanova.cat.

√ No es poden utilitzar les instal·lacions d’ús lliure: Cruyff Court, Skate Park, Street Workout, Pistes de petanca.

√ Està permès jugar a esports de pista, sense contacte, com el tenis o el pàdel, en instal·lacions públiques o privades, a l’aire lliure. No es poden utilitzar els vestidors. Cal demanar cita prèvia i l’aforament no pot superar el 30% de la seva capacitat. Al tennis i al pàdel ja es pot jugar per parelles des de dimarts passat.

√ Per accedir a les instal·lacions i centres esportius coberts que obrin en aquesta fase (com ara gimnasos) s’haurà de fer de manera individual i amb cita prèvia. L’aforament no pot superar el 30% i cal que estiguin garantides les distàncies de seguretat. No es podran utilitzar ni els vestidors ni les dutxes.

√ Els esportistes professionals d’alt nivell poden accedir als espais naturals on calgui desenvolupar la seva activitat esportiva. També poden accedir als centres d’alt rendiment més propers a la seva residència. S’hi pot accedir amb l’entrenador, degudament acreditat.

√ Els esportistes de lligues professionals poden realitzar entrenament de caràcter total. En aquesta fase es permet el treball de grup de fins a 14 persones. L’entrenament s’ha de realitzar per torns per no superar el 50% de l’aforament de la instal·lació esportiva.

√ Els esportistes paralímpics han d’anar acompanyats dels seus entrenadors i portar mascareta. Els entrenadors/es han de mantenir la distància de seguretat i les normes d’higiene.

Comparteix la notícia