Search
Close this search box.

L’Ajuntament de Vilanova reformula el Juanita’s Festival per la pandèmia

La Regidoria d'Esports planteja cinc reptes a fer del 20 al 27 de juny

Un de les pràctiques proposades en els reptes és el ciclisme // FLICKR AJT. VILANOVA

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha reformulat el Juanita‘s Festival arran de la crisi del coronavirus i l’ha convertit en el Juanita‘s Reptes Solstici d’Estiu. L’objectiu és promoure l’activitat física individual en el període de desconfinament. Aquesta iniciativa planteja cinc reptes esportius a fer entre el 20 i el 27 de juny: cinc quilòmetres a peu, corrent o fent marxa nòrdica; 800 metres de natació, tres quilòmetres de rem (caiac o stand up paddle), tres quilòmetres patinant (skate, patins, scooter, longboard) i 40 quilòmetres de bicicleta per carretera o 25 de bicicleta per muntanya.

Per participar-hi cal ser major de 16 anys i apuntar-se a través del web www.juanitasvilanova.cat. Les inscripcions són gratuïtes. Totes les persones inscrites rebran un dorsal que podran imprimir. Es poden fer tants reptes com es vulgui durant la setmana. Caldrà anotar el temps emprat. Al final cada participant rebrà un diploma amb tantes estrelles com reptes hagi fet.

Els participants que pengin a les xarxes socials una foto o vídeo fent el repte, o la foto de finisher amb el dorsal i el diploma, entraran en un sorteig de productes o serveis esportius, amb la col·laboració de diversos clubs esportius de la ciutat (tota la informació a la web). Es crearà una classificació en funció del nombre de reptes i dels temps que s’hagin fet. L’objectiu és passar-ho bé, i animar-se a provar activitats diferents.

Es recomana fer una activitat diària, si pot ser evitant les hores de més calor: de dotze del migdia a quatre de la tarda. Cal hidratar-se, fer l’escalfament i estiraments, planificar els reptes en funció de la forma física de cadascú i estudiar bé com repartir les activitats durant la setmana. A més, cal tenir en compte els horaris i la meteorologia, especialment en les activitats al mar (direcció del vent, estat de la mar, corrents…). En l’activitat de stand up paddle i caiac es recomana sortir sempre en contra del vent i assegurar-se la tornada.L’Ajuntament ja tenia previst canviar el format el Juanita‘s Festival, que omplia d’activitats d’aigua i de lliscament la façana marítima de la ciutat. De moment, aposta per aquests cinc reptes, però de cara a l’any vinent la idea és enfocar el festival d’una altra manera.

Ja fa alguns anys que la Regidoria d’Esports, juntament amb els clubs esportius de la ciutat, promociona el calendari esportiu Reptes, amb activitats esportives a l’aire lliure, de caràcter federat i popular que organitzen els clubs, com el triatló, la Cursa de la Talaia o la Cursa dels Colls, i les que organitza l’Ajuntament, com la Cursa popular i la Cursa del Tió.

Enguany, les activitats d’aquest calendari s’han hagut de suspendre o posposar a l’últim trimestre de l’any, a l’espera que la situació d’emergència sanitària es vagi relaxant i es puguin celebrar adaptades a les normatives que hi hagi en cada moment. El Juanita‘s Reptes Solstici d’Estiu és una manera de mantenir viu el calendari de Reptes 2020 i de donar sortida al Juanita‘s Festival en plena desescalada.

Comparteix la notícia