Search
Close this search box.
,

L’American Magic guanya la preliminar de la Copa Amèrica a Vilanova i la Geltrú

La regata final, suspesa per la manca de vent

Els tripulants de l'American Magic celebren el triomf a la plaça del Port // WWW.AMERICASCUP.COM

El NYYC American Magic va proclamar-se, ahir, campió de la regata perliminar de la 37a Copa Amèrica de Vela, disputada a Vilanova entre dissabte i diumenge. Les proves de divendres es van haver de suspendre per l’aiguat que va caure a la capital del Garraf.

La falta de vent ahir a la tarda –no va superar els sis nusos (11 km/h)–, va impedir que es disputés la final entre l’American Magic i l’Emirates Team New Zealand.

Així doncs, el títol es va decidir per classificació global en les cinc proves disputades sent l’American Magic el millor amb 34 punts. L’Emirates Team New Zealand, amb només un punt menys, va quedar segon i l’Orient Express, tercer, a deu punts dels campions.

En l’equip de l’American Magic hi havia un vilanoví, Ramsés Martí, que va vetllar per la seguretat de l’embarcació.


Juan Luis Ruiz, alcalde de Vilanova i la Geltrú, considera que, més enllà de l’impacte econòmic que l’esdeveniment hagi tingut a la ciutat –es determinarà en els pròxims dies a partir de l’anàlisi de dades i indicadors-, el que cal valorar és “l’impacte reputacional: Vilanova i la Geltrú ha estat referent durant aquests quatre dies”.

Així mateix, va estendre els agraïments a tots els agents de la ciutat que ho han fet possible, començant per “les entitats que s’han involucrat d’una manera especial des de l’origen”, referint-se a Pendennis Vilanova Grand Marina, el Club Nàutic Vilanova, La Daurada i el Port de Vilanova i la Geltrú.

També va agrair la implicació del Gremi d’Hostaleria i Restauració i del sector comercial, encapçalat per Viu Comerç. I va tenir paraules també per als 350 voluntaris i voluntàries, “per compartir el seu temps i posar-lo a disposició d’aquest esdeveniment”.


Les regates preliminars de la Copa Amèrica han situat Vilanova en el mapa mundial // WWW.VILANOVA.CAT

Comparteix la notícia