,

L’ascens del Vilanova de 1990, una festa a l’històric camp de Magòria

Els de Fernando León pujaven a Primera Regional

Les celebracions al vestidor // CASAS

Si dimarts, el record era per a la junta directiva que va governar el Vilanova en l’ascens a Primera Regional del curs 1989/1990, avui toca rememorar el partit decisiu a l’històric camp de Magòria contra el Dinàmic Batlló dues jornades abans de cloure’s el campionat.

Era el 20 de maig de 1990. Els homes que entrenava Fernando León no van estar sols en aquell desplaçament fins a Barcelona. Molts aficionats van acompanyar l’equip. L’autocar va anar ple. Als blanc-i-blaus els servia l’empat, però van acabar golejant (0-5) i van sortir del pou de la Segona Regional després de quatre temporades.

Virgili celebra un dels cinc gols del Vilanova // CASAS

Fernando León va alinear Calvo, Rosal, Jasanada, Enciso, Toni, Paquito, Virgili (Antolín, 83), Vico, Barberà, Juan Pedro i Sergi (Ribera, 43).

El Vilanova va marxar al descans guanyant per 0-1. Havia marcat Virgili al minut 17. Al començament de la segona meitat, l’expulsió d’un dels centrals locals va aplanar el camí dels blanc-i-blaus, que en 13 minuts van deixar resolt el matx amb quatre gols més. Va marcar Barberà (2), va repetir Virgili i va tancar la golejada Ribera, que va driblar dos jugadors i el porter abans d’enviar la pilota a la xarxa.

L’afició vilanovina va vibrar amb l’equip // CASAS

Amb el xiulet final van començar els festejos dels jugadors i de l’afició al terreny de joc, als vestidors i en l’autocar de tornada.

Antoni Puyol, president de la Federació Catalana de Futbol en aquell moment, va assistir al partit i va destacar la importància d’aquell ascens en declaracions al Diari de Vilanova: “El Vilanova és un equip històric a Catalunya. És important que recuperi, a poc a poc, les categories que va perdre”.