Search
Close this search box.

Les claus de la permanència del Patí Vilanova, segons l’opinió dels jugadors

Destaquen la unió del grup, la defensa, Medrano, la fe i l'afició

Àlex Gil celebra el gol que va marcar al Sant Feliu // G.M.CH.

El Patí Vilanova ha tornat a patir molt, però continuarà una temporada més a l’OK Lliga Plata, la segona divisió de l’hoquei patins estatal. Quines han estat les claus de la permanència, segons els jugadors?

El capità David Aguilar posa èmfasi en la defensa. “Des de l’arribada de Medrano hem estat treballant molt els aspectes defensius i ens ha donat resultats”, apunta. Coincideix amb aquest parer Gerard Vergés. “Una de les claus ha estat començar a jugar des de la defensa”, assenyala.

El bon treball en la rereguarda forma part de l’anomenat ‘Efecte Medrano‘. El tècnic sempre ha estat partidari de créixer a partir de la seguretat defensiva i el grup l’ha seguit. L’entrenador també va portar un canvi de mentalitat dins del vestidor.


Els jugadors fan pinya per festejar un gol // G.M.CH.

Segons Pol Ferrer, “la clau va ser l’arribada de Medrano per la confiança que ens va donar a tots. Ens va fer creure que podíem tirar-ho endavant.

Per al porter del Patí, “ha estat un final de temporada molt especial després d’un inici molt complicat pels mals resultats i les sensacions que teníem. Però l’hem acabada de la millor manera possible i estem orgullosos de poder dir que el Patí Vilanova continuarà estant a l’OK Lliga Plata”.

Gerard Vergés també incideix en el paper de Medrano. “L’entrenador ha sabut treure partit dels jugadors que tenia”, indica. Nacho Garrido corrobora l’apuntat per Vergés: “Medrano ha sabut treure el millor de tots els jugadors”, assegura

Àlex Gil aborda dos factors més. “La constància i la pinya dins del vestidor han estat fonamentals”, assegura. I afegeix: “Hem cregut en la salvació, hem cregut en el company que teníem el costat, hem cregut en el porter. Amb els nervis, la tensió i la pressió acumulats ens hem donat molt de suport”.

Segons el defensa sitgetà, “ha estat una experiència única. Hi hem posat moltes ganes perquè confiàvem que ho podíem aconseguir. Vull donar les gràcies a tots els companys, del primer a l’últim, i al cos tècnic. Tothom ha aportat el seu granet de sorra”.

Nacho Garrido opina com Àlex Gil i afirma que “la unió del vestidor ha estat fonamental. Hem tingut molta confiança en el jugador del costat. La pinya i no tenir por en els moments delicats ens ha ajudat a treure això endavant abans d’hora”.

També parla de la fortalesa del grup Marc Cuevas: “Estàvem en una situació complicada, però s’ha demostrat que l’equip és una gran pinya i hem obtingut el premi abans de la darrera jornada”, comenta.

Ricard Pintado destaca “la resiliència de l’equip davant les adversitats. La temporada s’havia posat molt complicada, ja que la segona volta pintava igual o pitjor que la primera, però a base d’esforç crec que hem resistit i no hem abaixat la intensitat en els entrenaments. A la llarga hem recollit els fruits que mereixem. De qualitat en tenim i de sobres”.

Sergi Lalaguna opina que “al vestidor ens hem intentat mantenir al marge de la pressió que teníem, tant la que ens posàvem nosaltres mateixos, com la que venia dels mitjans de comunicació i de l’afició. Pensàvem a entrenar bé i anar partit a partit. I, el més important, nosaltres sabíem que ho podíem tirar endavant”.


Els jugadors i el tècnic, agraint el suport a l’afició // G.M.CH.

Del final de Lliga, David Aguilar destaca que “hem guanyat els partits que havíem de guanyar, sobretot a casa. Altres victòries com les de la pista de l’Arenys o l’aconseguida dissabte contra l’Espanyol ens han servit per contrarestar, per exemple, els tres punts que el Patín Las Rozas va obtenir als despatxos”.

Segons David Aguilar, “algunes decisions de la Federació, com la de fer-nos jugar dijous passat, fan pensar malament. Han estat, almenys, curioses”.

Per a Gerard Vergés, “tots teníem clar que ens havíem de salvar sí o sí i que eren fonamentals els últims cinc o sis partits. Penso que hem cregut en la nostra feina”.

El reusenc destaca l’aportació de tots els jugadors i té una menció especial per a Nacho Garrido. “Va passar un mal tràngol familiar i ens va ajudar quan més ho necessitàvem. Entre tots ens n’hem sortit”.

Tant els uns com els altres també destaquen el paper de l’afició. “El públic, en els dos partits que ha pogut entrar al pavelló, ens ha ajudat a treure forces d’on no teníem”, diu Ricard Pintado.

“Jugar a Casernes i amb l’afició ens ha donat una empenta”, ratifica Sergi Lalaguna. “Havíem de fer-nos forts a casa en la fase decisiva i ens ha anat molt bé l’ajuda dels nostres seguidors”, pronuncia David Aguilar.

“Només podem tenir paraules d’agraïment pel suport que hem tingut de la gent”, conclou Marc Cuevas.

Comparteix la notícia