Search
Close this search box.
,

Les federacions i la UFEC, fartes de les restriccions de la Generalitat

Demanen una rectificació i l'assumpció de responsabilitats

La Federació Catalana de Bàsquet deixa clar que la pràctica del bàsquet és segura // TWITTER FCBQ

Les federacions esportives catalanes i la UFEC (Unió de Federacions Esportves Catalanes) han tornat a aixecar la veu davant les últimes restriccions imposades per la Generalitat. N’estan fartes. Denuncien que aquest quart tancament de les instal·lacions significarà un cop de mort a l’esport català i els farà tornar als índexs de pràctica esportiva dels anys 80.

La UFEC, a través d’un comunicat, lamenta que després de nou mesos sense competició, el confinament, les restriccions horàries i de competicions, l’esport català i de base ha d’afrontar ara un nou tancament injust i arbitrari.

La UFEC es referma: L’esport és segur, i ho ha demostrat tot el sector amb la confecció i aplicació de protocols de seguretat molt restrictius i amb una traçabilitat molt confiable. A més, l’esport no contagia sinó que l’activitat esportiva millora la salut de la ciutadania per lluitar en millors condicions contra la COVID-19.

Segons la UFEC, la pràctica majoria de comunitats estan fent pràctica esportiva i competicions, cosa que representa un greuge comparatiu. També, la resta de sectors no han patit noves restriccions que anul·len completament la seva activitat, sinó que segueixen funcionant.D’altra banda, la UFEC assegura que les indemnitzacions anunciades de 15 milions d’euros per aquest nou tancament són totalment insuficient. Les pèrdues mensuals del sector són de 70 milions d’euros mensuals, per tant demanem compensacions que estiguin a l’altura del que representa l’esport català en el seu conjunt i en el teixit productiu català.

Per tot plegat, presentarà una nova demanda judicial per ser una decisió sense fonament; i prega al govern una rectificació i l’assumpció de responsabilitats.

La Federació Catalana de Bàsquet, a través de Twitter, també deixa clar que la pràctica del bàsquet és segura i que els clubs i les entitats afiliades del bàsquet català compleixen amb tots els protocols indicats per les autoritats competents.

La Federació Catalana de Patinatge, a través del seu president, Ramon Basiana també ha mostrat el seu enuig. “Les noves restriccions són una incongruència. Si les competicions espanyoles es poden fer, les nostres també”, indica.

Comparteix la notícia