Search
Close this search box.
,

Les obres de substitució de la coberta del pavelló de la plaça de les Casernes, en marxa

Es canviarà la teulada d'amiant per panells de doble xapa d'acer

Les obres ja han començat // AJUNTAMENT VNG

Ja estan en marxa els treballs de substitució de la coberta del pavelló de les Casernes de Vilanova i la Geltrú. Les obres es van ajornar per a la disputa de la final del play-off d’ascens del Patí Vilanova. L’actuació implica la substitució de l’actual teulada, de fibrociment amb amiant, per panells de doble xapa d’acer. Amb aquestes obres la instal·lació esportiva millorarà notablement l’aïllament tèrmic i acústic.

Les obres tenen una durada prevista de dos mesos. En aquest període no es podrà fer cap mena d’activitat a la pista central, però restarà en funcionament la pista annexa.

Segons Gerard Llobet, regidor d’Obres de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú,  “el pavelló de les Casernes és una instal·lació que té molts anys i que, per tant, necessita aquest manteniment constant. Millorarà la climatització, el fred i la calor no es notaran tant”.


 

La intervenció en la coberta de la pista central té un cost de 205.000 euros, finançats amb una subvenció de la Diputació de Barcelona. Faltarà la substitució de la teulada de la pista annexa. Des del Consistori s’espera que ho puguin fer en els pròxims anys.

Les primeres tasques que s’estan duent a terme són el desmuntatge del cel ras del pavelló. Posteriorment, es procedirà a col·locar les xarxes de seguretat i les línies de vida provisionals corresponents, necessàries per executar els treballs en alçada. El desmuntatge de la coberta d’amiant s’iniciarà la primera setmana de juliol i paral·lelament s’executarà el muntatge de la nova coberta, amb panells acústics de doble xapa d’acer i interior de llana de roca. La previsió és que les obres acabin durant la segona quinzena del mes d’agost.

Els treballs de retirada de les plaques de la coberta de fibrociment amb amiant els executarà una empresa especialitzada i inscrita al Registre d’Empreses amb Risc d’Amiant (RERA) del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. L’actuació es farà seguint el Pla de Treball amb Risc d’Amiant, que ha aprovat l’autoritat laboral, on es recullen totes les mesures de prevenció tant per protegir els treballadors i treballadores que manipularan el material com la població que envolta el lloc on es fan les tasques. En aquest tipus d’obra cal segellar totes les obertures del recinte d’obra.

La teulada actual és de fibrociment // AJUNTAMENT VNG

El desmuntatge, acopi i segellat del fibrociment es durà a terme d’acord amb els protocols establerts i sota estricta vigilància del procediment. “Prèviament, se’ls aplicarà un tractament per tal que no hi hagi cap problema a l’hora d’extreure-les”, remarca el regidor d’Obres. Segons Llobet, cal “que no es desprengui cap mena de fibrociment, cap partícula d’aquest material”.

Les obres només afecten el pavelló principal de l’edifici. En el pavelló annex no s’hi fa cap mena d’actuació. No obstant això, els passos que comuniquen l’un amb l’altre estaran totalment segellats i aïllats. L’entrada a l’annex, on es manté l’activitat esportiva, es farà pel carrer d’Olesa de Bonesvalls.

La previsió és que les obres acabin durant la segona quinzena del mes d’agost. La realització dels treballs en període estival i en funció de les temperatures, però, podria fer variar els terminis per garantir la seguretat i la salut.

Comparteix la notícia