Segueix-nos

Escalada

Les obres per instal·lar una malla a la paret de la Talaia queden paralitzades

Els treballs, a expenses d’informes de la Generalitat i de la Diputació

L'històrica paret de la Talaia està al Parc del Foix, a tocar de la carretera del Pantà // JORDI

Les obres per instal·lar una malla a la paret de la Talaia, un sector emblemàtic de l’escalada al Garraf, a la carretera del Pantà, han quedat paralitzades.

Així ho han confirmat fonts de l’Oficina del Parc del Foix, on està ubicat aquest històric mur d’escalada, a elPrimer.cat. Un jove va dormir la nit de dimarts a dimecres penjat en una hamaca a la paret per evitar que ahir continuessin els treballs i hi va romandre fins al migdia tot obligant a aturar les feines que s’hi feien.

A la vegada va provocar la presència dels Mossos d’Esquadra i d’Agents Rurals, que van obrir acta per la tala de 20 exemplars de margalló, una espècie protegida, i per una possible afectació a una colònia de rat-penats durant els treballs efectuats.

Ara les obres han quedat paralitzades fins a nova ordre i es demanaran informes a la Generalitat i a la Diputació de Barcelona per veure què es fa. De moment, la zona continua oberta a l’escalada.


El jove que va romadre penjat en una hamaca a la paret de la Talaia es va erigir en el cap visible de diferents generacions d’escaladors del Garraf, que van estar-li donant suport durant la protesta. L’objectiu és preservar un talús que des del Grup d’Escalada i Alta Muntanya (GEAM) de l’Agrupació Excursionista Talaia consideren el bressol de l’escalada a Vilanova.

Els treballs s’havien iniciat dues setmanes enrere per instal·lar una malla metàl·lica protectora que cobriria tota la paret per frenar despreniments, però que evitaria la pràctica de l’escalada esportiva en aquest sector, amb més de 50 anys d’història.

Els escaladors es queixen que les obres no s’havien comunicat a cap entitat ni Federació, que es poden trobar altres solucions als possibles despreniments i que amb els treballs s’han desforestat espècies protegides.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Escalada