Search
Close this search box.

Dol per la mort del popular Manuel Luz ‘Campos’, molt vinculat al CF Cubelles

Tenia 87 anys i va ser un home molt polifacètic

'Campos', al centre, homenatjat en la Nit de l'Esport de Cubelles de 2018 // AJUNTAMENT DE CUBELLES

L’esport del Garraf està de dol per la mort, dimarts, de Manuel Luz Calvo, el popular ‘Campos’, que va tenir una vinculació molt estreta amb el Club de Futbol Cubelles, sobretot en els últims anys.

Al Pons i Ventura va fer d’entrenador, de delegat i de ‘fisio’, tant del primer equip com del planter. Al 2018 va rebre un merescut reconeixement per la seva trajectòria en la Segona Nit de l’Esport de Cubelles, organitzada per l’Ajuntament.

També va estar vinculat al Club de Futbol Vilanova i al Patí Vilanova i va col·laborar amb equips de futbol sala. Tenia 87 anys. Ahir se li va dir l’últim adéu en una cerimònia al Tanatori de Vilanova. Vivia a la capital del Garraf.

‘Campos’ va ser una persona polifacètica. Va exercir de professor d’Educació Física, d’entrenador de futbol i d’hoquei patins, d’àrbitre i de massatgista. Va coincidir amb moltes generacions d’esportistes de la comarca.

“Era un tipus molt entranyable. Li agradava la broma, tot i que tenia caràcter. Ens esbroncava quan protestàvem als àrbitres arran del seu passat amb el xiulet”, recorda Lolo Garcia, periodista i exporter del Cubelles i del Vilanova.

‘Campos’ va estar al Club de Futbol Cubelles en diferents èpoques. Hi va entrar l’any 1967 per entrenar el primer equip federat del club. Venia de dirigir el juvenil dels Escolapis de Vilanova i era, a més, professor d’Educació Física al mateix centre i responsable de les seves seccions esportives.

Del seu fitxatge pel Cubelles en va parlar a la Separata que Lolo Garcia i Joan Vidal van escriure coincidint amb el 50è aniversari del club. “Un dia, sense previ avís i enmig de les classes, es presentaren al col·legi el pare del Salvador Casals, a qui jo havia tingut d’alumne i en Josep Pons i Ventura, perquè volien que entrenés el Cubelles. Com que no era el moment ni el lloc, vam quedar després a l’Hostal del Foix i allà em vaig comprometre per portar l’equip”, va explicar ‘Campos’.

La seva etapa més llarga al club del Pons i Ventura va ser la més recent, la que va començar cap al 2008 i es va allargar fins al 2019. De fet, fins al setembre de l’any passat encara anava al camp, sempre caminant des de l’estació. ‘Campos’ va deixar empremta al Cubelles. L’entitat el recordava ahir a través de les xarxes socials.


‘Campos’, a dalt amb ulleres, amb el CF Cubelles 67/68 // BREU HISTÒRIA CF CUBELLES

Comparteix la notícia