Search
Close this search box.
,

L’inici de la Copa Catalana de Bloc supera totes les expectatives a Indoorwall

Registre rècord d'inscrits per una competició d’escalada de la FEEC

La Copa Catalana de Bloc 2022 va començar a Vilanova // FEEC

La primera prova de la Copa Catalana de Bloc 2022, disputada dissabte a Indoorwall Vilanova, va superar totes les expectatives.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) recuperava una competició que s’havia deixat de fer l’any 2016. La Copa va tornar amb força i amb un format renovat.

Un total de 125 inscrits van participar en la prova, conformant un nou registre rècord per a una competició d’escalada de la FEEC. La cita va servir per realçar el bon estat de la salut d’aquest esport al país.

A més a més, el planter sembla assegurat si es té en compte el gran nombre de participants en categories de base que hi van prendre part.

Valentina Aguado, argentina establerta a Catalunya, va ser la gran dominadora de la prova en categoria femenina. Va ser cinquena al Mundial Juvenil d’Àustria i viu a Catalunya per preparar les proves europees de la Copa del Món d’aquesta temporada. A Vilanova va demostrar que arribava amb un punt més que les seves rivals.

Francis Guillen (CE Sant Quirze) i Maria Benach (CEM Sant Llorenç) van completar el podi.


La prova va aixecar molta expectació // FEEC

La final va ensenyar blocs molt tècnics i físics amb algun bloc final de coordinació. Les participants van trobar dificultats en els darrers moviments de les zones per aconseguir els tops.

En categoria masculina el guanyador va ser el basc Eneko Carretero, que es va imposar al català Lluc Macià (CE Esparreguera) i al madrileny, Sergio Verdasco.

Carretero, que com Verdasco viu a Catalunya, va dominar la prova amb uns blocs molt físics. De fet, el cansament es va deixar notar en els darrers blocs en la majoria dels finalistes.

Quant a la participació garrafenca, la vilanovina Júlia Borges (Club Esquí la Pobla de Segur) va ser segona en la categoria sub-12 femenina i el roquetenc Ángel González (Associació Esportiva la Bisbal Vertical), cinquè en veterans.

Per la seva banda, Milena Casetta i Swan Lamblin-Burguet, de la Bisbal del Penedès i de l’equip Indoorwall Vilanova, van quedar primera i segona, respectivament, de la categoria sub-14 femenina.

Comparteix la notícia