Segueix-nos

Coronavirus Covid-19

Llum verda a la represa de les lligues que donen accés a competicions estatals

La Primera Catalana de futbol, on juga el Vilanova, pot tornar

La Primera Catalana es pot reprendre // G.M.CH.

La Generalitat de Catalunya ha flexibilitzat les darreres restriccions per contenir la pandèmia amb unes mesures aplicables a partir de dilluns, 8 de febrer.

Quant al món de l’esport, podran reactivar-se les competicions esportives que donen accés a campionats estatals. En l’hoquei patins i l’handbol ja s’havien posat en marxa lligues que complien aquesta condició.

En el cas del futbol, doncs, es podrà reprendre la Primera Catalana, on milita el Vilanova, ja que és una categoria directament relacionada amb la Tercera Divisió, d’àmbit estatal.

En aquest sentit, el Vilanova ara està a l’expectativa del que digui la Federació Catalana de Futbol, segons ha manifestat a elPrimer.cat el seu president, Xavier Laffitte.

El màxim mandatari blanc-i-blau era partidari d’una temporada nul·la, com havia exposat una comissió de clubs de la categoria en una carta adreçada al president de la Federació si no es podien reprendre els entrenaments amb totals garanties, com a màxim, l’1 de febrer.

Molts equips, entre els quals el Vilanova, havien alliberat jugadors perquè competeixin a Tercera. La comissió de clubs de Primera Catalana es podria reunir aquesta nit amb caràcter d’urgència.

ALTRES FLEXIBILITZACIONS

L’altra flexibilització de les mesures per contenir la pandèmia té a veure amb els gimnasos i pavellons, que podran reobrir amb un aforament màxim del 30% i amb un màxim de sis persones per activitat.

Per al global de la població destaca que el confinament passa a ser comarcal i que bars i restaurants ampliaran les franges horàries. Es podrà esmorzar de 7.30 a 10.30 h i es podrà dinar de les 13.00 fins a les 16.30 h.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Coronavirus Covid-19