Search
Close this search box.

L’Olivella, a reinventar-se de nou amb l’objectiu de la permanència

El tècnic Rafa Porras admet que els penalitza la distància

Rafa Porras, entrenador de l'Olivella // FOTO CE OLIVELLA

L’Olivella repetirà per segona temporada seguida a Segona Catalana. Ho farà de la mà de Rafa Porras i Arturo Valera, dos exjugadors de la comarca. Aquest tàndem tècnic sitgetà complirà la tercera campanya al conjunt vermell. L’equip ha de reinventar-se cada any per sobreviure. La permanència tornarà a ser el seu objectiu de cara al curs vinent. No tenim un nucli dur de jugadors estable. Estem més lluny que els altres equips del Garraf, com a màxim podem pagar la benzina i hem de buscar fórmules imaginatives per convèncer els jugadors”, confessa Porras. “I si ara li afegim tot el que implica la crisi generada per la Covid-19, imagina’t”, continua.

De moment, el club ha confirmat les renovacions d’Àlex Rovira, Marc Garcia, Oriol Gutiérrez i Agus Sarrias, i els fitxatges d’Edgar Garcia, que torna, i de Luís Navarro, un jugador de 19 anys que arriba procedent del Castelldefels per fer el salt al futbol amateur.

Porras confia a acabar dissenyant una plantilla que combini experiència i joventut amb la incògnita de no saber quan arrencarà el nou curs. Li queden molts missatges de whatsapp i trucades per fer abans de tancar l’equip, i la pandèmia hi afegeix més complicacions. “Amb el coronavirus es més difícil quedar amb algú cara a cara per parlar d’una possible incorporació i quan truques a un jugador no veus si està passant de tu o si realment té interès”, apunta.

Segons Porras, “el futbol territorial ha canviat molt. Com a entrenador has de ser una mica psicòleg amb els jugadors i empatitzar el màxim amb ells. Com que no es cobra per jugar, no pots exigir i has d’obrar en conseqüència”. El tècnic també veu un canvi en la mentalitat dels jugadors de la comarca, tot i que reconeix excepcions i admet un canvi radical en els diners que es destinen a les plantilles: “En la meva època de jugador, volia els meus amics per anar de festa. Quan anava a un equip mirava la categoria i el que més m’interessava a mi quant a futbol. Ara no és així i això a Olivella ens penalitza pel que deia de no tenir un nucli dur estable de jugadors. Ara tenim el caramel de la categoria, però tot i estar a Segona Catalana, costa molt”.

Porras està orgullós de posar Olivella al mapa futbolístic català. “Quan anem a segons quins camps de Barcelona no saben d’on venim. Molts ens situen al Penedès”, conclou.

Comparteix la notícia