Search
Close this search box.

L’ús del casc, obligatori en edats prebenjamí i benjamí a partir de l’1 d’abril

Sense consens en el tipus de protecció a utilitzar

El casc començarà a ser obligatori a l'abril en benjamins i prebenjamins // HÉCTOR SÁNCHEZ

L’ús del casc en l’hoquei patins serà obligatori a partir de l’1 d’abril en totes les competicions regulades per la Federació Catalana de Patinatge de categoria prebenjamí i benjamí (incloses les Minifem i Fem11).

Així ho va fer públic dijous passat la Federació amb un comunicat en què actualitzava la norma aplicable en la implementació de la utilització del casc d’hoquei patins.

Fins a la finalització de la temporada 2021/2022 els àrbitres permetran que els jugadors i jugadores d’aquestes categories vagin equipats amb un model de casc que no porti elements metàl·lics.

A partir de l’1 de juliol només estaran permesos els cascs homologats que hagin superat els requisits tècnics i estàndards de rendiment amb els que ja ha complert el casc Sitka D2, presentat per la Federació Catalana el passat mes de juny.

També l’1 de juliol serà la data d’inici de l’obligatorietat de portar el casc Sitka per a les categories d’edat aleví i infantil (incloses les Fem13 i Fem15).

La Federació Catalana de Patinatge està treballant per tal que l’ús del casc Sitka sigui acceptat i homologat a les competicions d’hoquei patins no tutelades per la mateixa Federació.

Per a la resta de categories –d’alevins a sèniors i veterans– es manté en vigor fins a l’acabament de la present temporada 2021/2022 el contingut normatiu de la disposició transitòria sobre l’ús opcional, però recomanable, del casc de protecció.

Sense consens en el tipus de protecció a utilitzar

La falta de consens entre el tipus de casc que promou la Federació Espanyola i la Federació Catalana és un problema afegit.


Segons la Federació Espanyola de Patinatge (FEP), les proteccions autoritzades només podran ser les que figuren en el reglament general de competicions, que és el mateix en l’àmbit internacional de World Skate, i homologades per la Federació Espanyola.

I afegeix: aquestes proteccions homologades per la Federació Espanyola es podran utilitzar, tant en competicions de categoria base tutelades per la federació estatal, com en aquells tornejos organitzats per les diferents federacions autonòmiques integrades a la Federació Espanyola de Patinatge.

La FEP també indica que les federacions autonòmiques, per a les seves competicions, podran homologar la utilització d’un altre tipus de protecció únicament per a la seva comunitat i afegeix que això no comporta, en cap cas, que es pugui prohibir l’ús del casc homologat per Wold Skate i la Federació espanyola, el de l’empresa Prokover, ja que estan integrades i formen part de la Federació Espanyola de Patinatge.

Comparteix la notícia