Search
Close this search box.
,

Més de 400 participants, tot i la pluja, a la primera Ciclo Experience Garraf-Penedès

El mal temps només altera les activitats paral·leles

Els participants van desafiar la pluja // BORJA IBAN

La primera edició de la Ciclo Experience Garraf-Penedès va comptar dissabte amb més de 400 cicloturistes, que van desafiar la pluja i el fred per gaudir d’una jornada de ciclisme entre vinyes i paratges de la zona.

La cita, no competitiva i impulsada per AM Events i Ocisport, tenia l’objectiu de promoure el turisme esportiu de les comarques del Garraf i del Penedès i viure una experiència més enllà de l’esport.

És un nou concepte de cicloturisme per fruir i sentir la carretera amb la bicicleta. Els participants que es van animar a sortir des del passeig Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú van destacar, per sobre de tot, el recorregut espectacular i la ubicació dels avituallaments, com el pas per les bodegues de Mas Rabell (de la família Torres) i les caves Vallformosa, situades a Vilobí del Penedès.


El pas per diferents bodegues va ser un dels atractius de la prova // BORJA IBAN

Canvis per la pluja

Des de primera hora del matí la pluja va caure de manera insistent a la capital del Garraf, acompanyada de vent i fred, causant la suspensió de les diverses activitats previstes per l’organització. I és que es volia mesclar el ciclisme amb propostes diverses.

Les inclemències climatològiques van impedir que es fessin les classes de surfskate, de ioga, zumba o sòl pèlvic.

L’estat de la mar, a més, va obligar a cancel·lar les sortides en catamarà, caiac i paddle surf. Els cicloturistes sí que van poder gaudir de l’oferta més gastronòmica, gràcies a l’espai Gastro Experience amb les propostes de Cal Blay i Casa Ametller.

També es va disputar, finalment, un cop va deixar de ploure, el torneig de vòlei platja organitzat pel Club Esportiu Beach Volley Garraf.


El Club Esportiu Beach Volley Garraf va poder organitzar un torneig de vòlei platja // BORJA IBAN

L’organització va escurçar el recorregut de la distància llarga de la Ciclo Experience Garraf-Pendès per motius de seguretat.

Finalment, els participants que es van apuntar a la ruta més extensa van recórrer 116 quilòmetres en lloc dels 148 previstos inicialment. Es van eliminar el pas per l’avituallament de la Llacuna i la baixada per Querol per evitar possibles caigudes dels cicloturistes i pensant en el benestar de tots.

Accions solidàries i exciclistes professionals

L’atractiu de la prova cicloturista va cridar l’atenció d’exciclistes professionals, que no van voler perdre’s aquesta Ciclo Experience Garraf-Penedès, malgrat el mal temps.

Va ser el cas de l’andorrà, Emili Pérez Font (abanderat olímpic a Seül’88 i que va participar a Barcelona’92) i de Gustavo César Veloso (guanyador de la Volta Ciclista a Catalunya de 2008 i de dues edicions de la Volta a Portugal).

També cal destacar, especialment, la presència d’una dona amb esclerosi múltiple i mare d’un nen amb una malaltia rara, Eva Giménez, que es va apuntar a l’esdeveniment per donar visibilitat a la malaltia de DENT per recaptar fons per ajudar a la recerca i a la investigació sobre aquesta patologia.

L’Experience Garraf-Penedès va comptar amb el suport institucional de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la Diputació de Barcelona, la Federació Empresarial del Gran Penedès i d’empreses patrocinadores que subministraran els seus productes als avituallaments de la prova.


Part del recorregut, entre vinyes, va ser molt atractiu // BORJA IBAN

Comparteix la notícia