Segueix-nos

Coronavirus Covid-19

"M'he posat la vacuna perquè em protegeix a mi i protegeixo a la resta"

Javi Martínez, porter del Vilanova, treballa a l’Hospital del Mar

Javi Martínez, en el moment de rebre la vacuna // TWITTER HOSPITAL DEL MAR

Javi Martínez, porter del Vilanova, està vivint en primera persona la crisi del coronavirus. Exerceix de zelador a Urgències de l’Hospital del Mar de Barcelona i cada cop que es vesteix amb la indumentària de feina queda exposat a la Covid-19. Ahir li van posar la vacuna contra el virus. Més de 1.200 professionals del centre ja n’han rebut la primera dosi.

“És lògic que hi hagi dubtes, n’hem parlat amb els companys, però quan em van dir si em volia posar la vacuna, vaig dir que sí per protegir-me a mi i protegir a la resta. Estic vivint amb els meus avis i amb la feina que tinc, haig de mirar també molt per ells. Penso que ara que tenim una eina per lluitar contra la Covid, l’hem d’aprofitar”, explica.

El porter del Vilanova es troba perfectament després de rebre la vacuna. “Tot bé, sí. No he notat cap efecte secundari”, apunta.

Treballant en primera línia de la lluita contra la malaltia a l’Hospital del Mar, Javi Martínez ja percep l’increment de casos arran de les festes de Nadal. “S’està notant l’efecte de les fetes. Cada cop entren més pacients. Anem a pitjor. Veurem fins a on arribem en aquesta tercera onada”, assenyala.


Javi Martínez colpeja la pilota // LUIS FERNÁNDEZ ART PHOTOGRAPHY

Mentrestant, Javi Martínez té el futbol en un segon pla, però no deixa d’exercitar-se en solitari. Ara fa un parell de setmanes que el Vilanova no s’entrena. “Amb l’increment de les restriccions i sense haver-hi competició, no és lògic que ens ajuntem. Ens han passat una pauta de treball que anem fent pel nostre compte. Es tracta de mantenir la forma per si es reprèn la competició”, afirma.

El porter del Vilanova no deixar d’estar atent a les notícies sobre la possible reactivació de les lligues. “Restem a l’espera de l’evolució de la pandèmia i del que diguin les autoritats. Són tantes les ganes que tenim de tornar a jugar com la incertesa que hi ha. Està complicat tot plegat”, reconeix.

Segons Javi Martínez, “no ens queda una altra que continuar armant-nos de paciència. Sense tests PCR, com sí que es fan en categories superiors, és difícil que es reprengui la Lliga. Vam començar tan bé, amb dues victòries en dos partits, que sap greu haver-nos quedat aturats, però és el que hi ha. No hi podem fer res”, conclou.

 

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Coronavirus Covid-19