Segueix-nos

Bàsquet

Miquel Salvó: “Vull fer un pas més; busco un rol més important com a jugador”

El tècnic que el va fer debutar a l’ACB l’espera al Gran Canària

Miquel Salvó, divendres al centre Temple 23 // G.M.CH.

Miquel Salvó ha decidit canviar el fred de Burgos per la calor de les Canàries. L’aler vilanoví, de 26 anys i de 2,04 metres d’alçada, enfoca un nou repte professional. Aviat s’unirà al Gran Canària, vuitè en la darrera temporada regular a la Lliga Endesa i semifinalista en l’última Eurocup.

“Principalment, m’atrau el projecte. El Gran Canària va acabar molt fort la temporada passada i està fent un gran equip. Tot plegat m’engresca. A més, la proposta que m’han ofert és interessant. Em donen l’estabilitat de firmar per dos anys”, explica.


Un altre factor que també ha incidit en la seva aposta pel conjunt insular és tornar a coincidir amb el tècnic segovià Porfi Fisac. “Ell va ser qui em va donar l’oportunitat de debutar a l’ACB quan estava al Guipúscoa. Vaig parlar amb ell, em va explicar el projecte i què volia de mi. Conèixer el míster i saber que ja ha comptat amb tu és un punt a favor”, exposa.

Salvó feia dues temporades que jugava amb el San Pablo Burgos. El conjunt castellà volia renovar-lo. “Van fer un esforç per intentar retenir-me, però ara em motiva anar cap a les Illes. Busco un rol més important com a jugador. El més fàcil per a mi hauria estat quedar-me allà, però vull fer un pas més”, revela.

El vilanoví només parla en positiu de l’experiència a Burgos. Les dues Champions i la Copa Intercontinental que va aconseguir són la punta de l’iceberg de la seva trajectòria amb el club castellà, però també es queda amb el tracte que li han dispensat des de tots els àmbits. “Estic eternament agraït a tothom”, remarca.

Salvó, que des de la temporada 2017/2018 ja acumula 126 partits a la Lliga Endesa entre el Guipúscoa i el Burgos, encara no té dates per viatjar cap a Gran Canària. L’ACB i l’Euocup són les competicions que afrontarà d’inici. Mentrestant, seguirà mantenint un bon to a Vilanova.

L’aler de la capital del Garraf s’exercita durant l’estiu a Temple 23, el centre de tecnificació on Xavi Canales i Xavi Lázaro, dos dels seus mentors, transmeten tot allò que saben de basquetbol. També visita Litus Morata i Oriol Codina a Fisiolab, el centre de fisioteràpia, nutrició i entrenaments, obert recentment a la ciutat. Salvó no oblida els seus orígens.


Salvó es manté en forma a Temple 23 // G.M.CH.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Bàsquet