Search
Close this search box.
, ,

Mor Eduard Mestres Mataró, fundador de la Penya Barcelonista de Vilanova

Residia a València i estava vinculat al món del vi

Eduard Mestres, fundador de la Penya Barcelonista de Vilanova // DIARI LEVANTE · DANIEL GARCIA SALA

Eduard Mestres Mataró, fundador de la Penya Barcelonista de Vilanova, antic president i soci número 1 de l’entitat va morir ahir. Tenia 83 anys.

La Penya Barcelonista n’ha explicat la seva història en un correu electrònic que ha enviat als socis.

Mestres va ser el principal promotor de la fundació de la penya. L’any 1956 va fer el seu primer intent de constituir l’entitat, però se’l considerava massa jove i la seva iniciativa no va tenir prou suport.

Després d’assistir a la final de Copa de 1957, en què el Barça va derrotar l’Espanyol per 1-0, Mestres va reprendre aquella iniciativa en observar la presència de moltes penyes a l’estadi de Montjuïc.


La penya vilanovina va començar a agafar forma el 1958. Així i tot, Mestres encara tenia 21 anys i l’edat continuava sent un obstacle al seu entusiasme.

Malgrat diversos entrebancs administratius i la poca col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el contacte directe amb el club va permetre que la penya fos formalment reconeguda el novembre de 1960. Mestres va ser-ne president des de 1963 fins a la seva marxa de Vilanova.

Mestres vivia a València des de feia anys, però va mantenir sempre vius els vincles amb la penya.

A terres valencianes era una persona molt coneguda en el món del vi. Va ser fundador de l’associació ‘Els Bodeguers’ i de l’Associació de Promoció de Productes Agroalimentaris de la Comunitat Valenciana (PROAVA), i va ser l’ideòleg i precursor de la ‘Mostra de Vins de València’.

Comparteix la notícia