Segueix-nos

Obituari

Mor Francesc Casas, històric fotògraf esportiu del Diari de Vilanova

Part del seu arxiu el va cedir a elPrimer.cat

Francesc Casas, al vell camp del Vilanova l'any 2000 // JUANJO VIDILLA

Francesc Casas, històric fotògraf esportiu del desaparegut Diari de Vilanova, ha mort avui. Tenia 70 anys. La seva família n’ha comunicat la defunció aquest matí i n’ha glossat la seva figura.

Els seus germans Ramon, Josep Maria i Jordi el defineixen com un apassionat de la fotografia que ens ha regalat una magnífica crònica de la ciutat en imatges. Un retrat lúcid i entranyable del pas d’una Vilanova i la Geltrú grisa a la ciutat que coneixem avui.

Francesc Casas no només feia fotografia esportiva. La càmera l’acompanyava en múltiples actes esportius, culturals, festes i caminades populars. Va compaginar la seva afició per la fotografia amb una vida professional lligada a la fàbrica Pirelli.


Una de les genials fotos de Francesc Casas, en un Vilanova-Castelldefels de 1989 // CASAS

Francesc Casas va començar a col·laborar amb el Diari de Vilanova en la dècada dels 70 i va deixar el seu segell al rotatiu fins a l’any 2003. Era capaç d’immortalitzar moments únics. “Va ser el mestre de molts i un pioner en la fotografia esportiva a la ciutat”, apunta Fèlix Pascual, l’últim cap de fotografia del Diari.


Llegeix també:
L’arxiu fotogràfic de Francesc Casas, un llegat per sempre


Des del passat mes de juny Francesc Casas era col·laborador de elPrimer.cat. Va cedir part del seu arxiu d’esports a aquest diari digital. Conté centenars de fotos, des de l’any 1980 fins al 2003.

La secció vintage de elPrimer.cat, una de les més seguides del diari, és i seguirà sent un homenatge permanent a ell. Habitual del vell Municipal del Vilanova, Francesc Casas sabia retratar tot allò que passava en qualsevol racó del camp. La fotografia publicada ahir, amb tot el públic de la tribuna principal badant cap al mateix cantó, és una meravella.

 

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Obituari