Search
Close this search box.

Neix el primer diari digital esportiu de la comarca del Garraf

ElPrimer.cat és fruit de la il·lusió per fer periodisme

ElPrimer.cat està a la línia de sortida, com aquests participants del cros de la Talaia de 1988 // CASAS

ElPrimer.cat és el primer diari digital esportiu del Garraf. Que la comarca tingui un aparador a la xarxa per a esportistes, clubs i seguidors és una gran notícia. En un món tan globalitzat com l’actual, el veritable periodisme és el local. Avui és molt complicat apropar-se als o les grans esportistes professionals, ja que viuen en una mena de bombolla. En canvi, en l’àmbit local tot és més senzill i als/les protagonistes encara els agrada veure’s en un mitjà de comunicació. Serà un diari amb base a Vilanova i la Geltrú, però obert a tota la comarca, i adaptat als nous temps a través d’Internet.

L’aventura comença en plena desescalada de la crisi del coronavirus. Vénen temps difícils i obrir ara un mitjà de comunicació, per petit que sigui, és agosarat. ElPrimer.cat té per davant una llarga cursa de fons. No hi faltaran els obstacles, però aquest mitjà neix des de la il·lusió per fer periodisme.

El diari s’estructurarà a partir de diverses seccions (pestanyes) en la pàgina principal, segons les modalitats esportives més mediàtiques del Garraf i el gènere periodístic: Futbol, Hoquei Patins, Bàsquet, Atletisme, Futbol sala, Entrevistes… Partir d’aquest model de pestanyes és bàsic per dotar elPrimer.cat d’una estructura clara i organitzada per tal de facilitar-ne l’accés i trobar-ne els continguts. L’arquitectura del portal ha de ser dinàmica i oberta a canvis segons quines notícies o modalitats agafin rellevància. L’actualitat marcarà el contingut del web, però anirà acompanyada d’entrevistes i reportatges que fugin del dia a dia. ElPrimer.cat no vol ser esclau del ‘tot s’hi val’ per aconseguir visites. 

El Garraf té des d’esportistes d’elit com Marc Soler (ciclisme), Miquel Salvó (bàsquet), Aitana Bonmatí, Edu Expósito i Víctor Campuzano (futbol) o Gisela Carrión (curses de muntanya), fins a d’altres molt reconeguts en l’àmbit local, passant per un munt d’equips més o menys amateurs i d’altres d’històrics com el Patí Vilanova o el Club de Futbol Vilanova, a banda de molts tipus de competicions de diferent índole. Tots mereixen un tractament periodístic com cal. ElPrimer.cat s’encarregarà d’aquesta tasca tot seguint la jerarquia que donen les categories o divisions dels/les esportistes, equips i modalitats. El diari el conformaran cròniques, prèvies, informacions de serveis, entrevistes, fotos vintage, vídeos, reportatges, articles d’opinió i d’especialistes…

Fer d’elPrimer.cat el mitjà de referència dels amants dels esports del Garraf és un repte apassionant. El complement al portal han de ser les xarxes socials, l’ham perfecte per dirigir al web els internautes que, amb el mòbil, la tauleta o l’ordinador, naveguen per Internet a la recerca d’una informació atractiva, rigorosa i veraç. Benvingudes i benvinguts!!!

Comparteix la notícia