Search
Close this search box.

Neix una associació per vetllar per les necessitats i drets dels clubs amateurs

És una eina de suport a les entitats davant la Federació

Javi Salamero, president de l'Associació de Clubs de Futbol Aficionat de Catalunya // ACFAC

El futbol català compta des d’aquesta setmana amb un nou ens que pretén vetllar pels drets i necessitats dels clubs. Es tracta de l’Associació de Clubs de Futbol Aficionat de Catalunya (ACFAC), presentada avui al migdia a Barcelona.

L’associació neix amb la necessitat de multiplicar els esforços de totes i cadascuna de les entitats esportives representades, defensant els seus interessos.

L’ACFAC es presenta per estar al costat dels clubs en un moment delicat arran de la pandèmia. L’associació els donarà suport davant la Federació Catalana de Futbol. La gestió de la crisi per part de la Federació no ha agradat a moltes entitats.

El president de l’associació és Javi Salamero, exentrenador del Girona, el Nàstic, el Sabadell, el Figueres, entre d’altres. “És l’hora d’unir forces. Aquesta associació neix per lluitar a favor dels nostres clubs perquè actualment existeix la necessitat de defensar les entitats esportives”, ha destacat. A més, ha defensat que “volem una Federació neta, clara i competent”.

L’ACFAC té com a finalitats fomentar, promocionar i impulsar el futbol aficionat; representar i defensar els interessos de les entitats associades; oferir un assessorament jurídic a més de recursos administratius; estudiar els riscos de les entitats; i gestionar possibles subvencions.

Propostes per a l’ordre del dia de la pròxima assemblea de la Federació

Amb l’Assemblea de clubs de la Federació Catalana de Futbol en l’horitzó, Salamero ha proposat una sèrie de punts d’ordre del dia de cara a aquesta cita, perquè puguin sortir beneficiats els clubs del futbol català. Ara necessita l’aval dels clubs.

D’entrada es vol que el vot sigui secret. A més es pretén que els clubs no hagin de pagar la quota la temporada vinent, i que el portal del federat tingui una reducció del 50%.

D’altra banda, des de l’associació s’aposta perquè no hi hagi cap descens en cap categoria i que hi hagi els ascensos que siguin possibles.

Finalment l’ens advoca perquè tots els membres de l’actual directiva de la Federació Catalana de Futbol, inclòs el president, no rebin retribució ni cap altre sou per les seves funcions durant la temporada 2021-2022.

L’ACFAC es presentarà com a acusació popular davant José Miguel Calle

Un dels principals objectius de l’ACFAC és proporcionar eines per defensar els interessos dels clubs del futbol aficionat, i també combatre les injustícies i la corrupció que pugui existir en el futbol català.

És per aquest motiu que Daniel Vosseler, director d’Assessorament Jurídic de l’Associació, i que ha estat present durant l’acte d’aquest migdia, ha confirmat que l’ACFAC es presentarà com a acusació popular en el procés en contra de José Miguel Calle, director general de la Federació Catalana de Futbol, per gestió deslleial dins la federació.

“Actualment hi ha una causa molt greu, amb una presumpta corrupció i això ens obliga a estar present. Existeix la necessitat d’un organisme que defensi el ‘fair play‘ dels clubs”, ha dit. Des de l’ACFAC també s’ha remarcat que es valoraran i s’estudiaran totes les actuacions possibles davant altres expedients on puguin existir elements de corrupció en el futbol català.


L’Associació de Clubs de Futbol Aficionat de Catalunya s’ha presentat aquest migdia // ACFAC

Una junta directiva heterogènia i amb cares conegudes del futbol català

A banda de Javi Salamero (Associació Blanc i Blava de Lloret) com a president de l’ACFAC, també s’ha oficialitzat la composició de l’estructura de la junta directiva, formada per clubs repartits per tot el territori català, la qual pot arribar fins a un màxim de 25, tal com s’estableixen als estatuts.

La Junta Constituent de l’ACFAC està formada per Xavier Urbano (CD Can Parellada), secretari general; José Centeno (EE Guineueta CF), tresorer; Eduard Coloma (CF Lloret) i Tamara Peralta (UD Montsant), com a vicepresidents; a més de Javier Salamero, president. A més de la junta constituent, l’associació disposa d’una junta directiva, formada pel vicepresident de l’ACFAC, Joaquim Carandell (UE Tona); i els vocals de l’ACFAC, Jose Luis Revilla (Athletic Torreroja), Hernan Subirats (UE Rapitenca), Daniel Ramírez (CD Almeda), Pedro Pablo González (CD La Floresta), Carlos Fernández (CF Vilanova del Camí), Jaume Cat (Cellera CF), Remi Nierga (Potenc CE), Ferran Masot (CF Miralcamps) i Jose Manuel Banderas (CF Santa Eulàlia). En els pròxims dies s’afegiran nous integrants per a la junta directiva.

Comparteix la notícia