Segueix-nos

Futbol

Ni canvis en el desenllaç de la Segona Catalana, ni reunió amb els clubs

La Federació s’empara en els acords de l’última assemblea

La Segona Catalana no tindrà ascensos ni descensos // FCF

La Federació Catalana de Futbol manté la competició voluntària sense ascensos ni descensos que s’ha inventat per acabar la temporada a la Segona Catalana. Tampoc no es reunirà amb els 47 equips de la categoria, inclosos el Sitges i el Cubelles, que demanaven una reformulació del torneig que suplirà la Lliga fins a final de curs. Aquesta mateixa tarda hi ha hagut resposta per carta als clubs.

La Federació s’empara en els acords presos en l’assemblea general de Blanes per tirar endavant amb el desenllaç que ha previst per a la categoria, diferent del de la resta.

Segons apunta la Federació en la contestació als equips, la decisió de no reprendre la Segona Catalana s’adopta conegut el parer dels clubs de la categoria, que, preguntats en dues ocasions sobre una eventual represa, han manifestat la seva negativa les dues vegades de manera majoritària. La Federació afegeix que no es pot apartar del que es va decidir en l’assemblea sense un nou acord assembleari.

I continua: Una vegada constatada la impossibilitat material i sobrevinguda d’aplicar el Pla de competició de Segona Catalana, no existeix la possibilitat de modificar-lo lliurement amb formats alternatius per la limitació imposada per l’Assemblea General i concretada en la disposició addicional tercera del Reglament General.

Des de la Federació s’insta als clubs a demanar reunions individuals amb el president Soteras tenint en compte que aquest dimecres finalitza el període d’inscripcions per a la nova competició i que ja hi ha un nombre important d’entitats apuntades.

En definitiva, la Segona Catalana serà l’única categoria del futbol territorial que es reprendrà amb un format diferent de l’habitual, sense ascensos ni descensos.

OPINIÓ: Sense unitat, res de res
Els clubs del futbol català només haurien pogut posar la Federació Catalana de Futbol entre l’espasa i la paret si haguessin anat tots a l’una. Ara bé, aconseguir la unitat total és una quimera donada la diferent tipologia d’equips que hi ha a tota la geografia catalana. La Federació ho sap i li serveix emparar-se en els acords de l’assemblea de Blanes per seguir endavant amb allò que decideix. Ara els clubs tindran la paraula en la pròxima assemblea.// G.M.CH.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Futbol