Search
Close this search box.

“No ens queda una altra sortida que adaptar-nos al que diguin les autoritats”

Joan Pozo, tècnic del Samà, parla sobre la llarga aturada en l'esport
LUIS FERNANDEZ

Pozo i els seus jugadors, en un partit de pretemporada // LUIS FERNÁNDEZ ART PHOTOGRAPHY

La crisi del coronavirus està convertint el calendari esportiu en un autèntic trencaclosques. En el món del bàsquet ni han pogut començar la temporada 2020/2021. La Federació Catalana ja va avançar la setmana passada que la nova campanya no arrencaria fins al gener, un escenari al qual s’hauran d’ajustar la resta de federacions, segons el pla de desescalada presentat aquest migdia pel Govern.

“Sabent que no podrem competir fins a l’any que ve, ja no hem d’estar pendents cada 15 dies de les decisions que es prenguin i avui, almenys, ja coneixem que podrem tornar a entrenar-nos al pavelló a partir de dilluns”, diu Joan Pozo, entrenador del primer equip masculí del Samà, que milita a Primera Catalana. “No ens queda una altra sortida que adaptar-nos al que diguin les autoritats”, continua.
Pozo
lamenta que es continuï considerant l’esport com a oci i no com una manera de fer salut. “Els clubs havíem fet un gran esforç per aplicar els protocols i tota la normativa per prevenir la Covid-19 i nosaltres vam arribar jugar fins a set amistosos sense cap positiu. Quan estàvem a punt d’iniciar la lliga, es van suspendre les competicions. I així seguim. Hem de continuar tenint paciència”, assenyala.

Segons Pozo, “el nostre equip és molt jove i als jugadors els costa entendre la situació. El problema és que portem sense competir des del mes de març. Vejam si al gener podem tornar a jugar”.

En les últimes cinc setmanes el Samà ha combinat sessions individualitzades de preparació física amb entrenaments a l’aire lliure amb grups reduïts de sis jugadors. “Trobar-nos amb totes les mesures higièniques pertinents ens ha servit per veure’ns, per fer equip i per exercitar-nos plegats, ni que sigui en grups reduïts. No és el mateix entrenar a casa en solitari que fer-ho amb els companys. L’objectiu és mantenir un bon to físic. A partir de dilluns podrem recuperar els tirs a cistella”, explica Pozo.

Ara el tècnic del Samà i els seus homes estan pendents de saber com serà el nou pla de competició. L’únic que saben és que jugaran en un grup bombolla de cinc o sis equips.

Comparteix la notícia