Search
Close this search box.

“Podríem arribar millor a l’estrena en la Lliga, però estic segur que creixerem”

Entrevista a Toni Salido, entrenador del Sitges

Toni Salido, durant la final de la Copa Catalunya Amateur // FCF

Toni Salido afronta la segona temporada sencera com a entrenador del Sitges. Ve d’ascendir a Primera Catalana i de conduir l’equip fins a la final de la Copa Catalunya Amateur. Espera que l’equip també estigui a l’altura a la nova categoria, però demana paciència després d’una pretemporada atípica per haver hagut de preparar partits de competició oficial. El debut dels d’Aiguadolç a la Lliga, aquest dissabte (17.30 h) a casa contra la Fundació Atlètic Vilafranca.


–Esteu preparats per al debut?
–Venim d’una pretemporada marcada per la Copa Catalunya Amateur. Ha estat un estiu atípic, però bonic per haver tingut el privilegi de jugar una final, però les càrregues de feina no han estat les adequades. Competirem de la millor manera possible en aquesta primera setmana per anar de menys a més.

–Al final no vau poder aixecar la copa de campions.
–Les finals les pots guanyar o perdre. Ens vam trobar un rival duríssim. El Sant Joan Montada té un equip de bojos. Òscar Muñoz, per exemple, li va marcar al Madrid en Copa del Rey amb el Cornellà. Imagina’t. I puc citar altres noms com Brian Canalejos o Musta. Mira, vam tenir el privilegi de jugar una final. Ens quedem amb això. Només puc felicitar l’equip. Jugar la final vol dir que veníem de fer molt bé les coses. Vam guanyar la Lliga i vam superar quatre eliminatòries fora de casa.

–Podeu pagar aquesta atípica pretemporada?
–Crec que sí. Al final tenim 10 jugadors nous i encara han d’acabar de conèixer la resta i assimilar mecanismes. Així i tot, tenim molta il·lusió i ganes de cara a la Lliga.

–Debuteu en una categoria nova, que també és nova per al club.
–I tant. Serà el primer any del Sitges a Primera Catalana. Això és un incentiu més. Podríem arribar millor a l’estrena en la Lliga, però estic segur que creixerem. Haurem de tenir paciència per assolir el cent per cent.

–Estàs content amb la plantilla que tens?
–Al final han caigut Edgar Doblas, per motius personals, i Cubedo, que juga la Kings League. Ens queden dues fitxes lliures. Tot i que m’hauria agradat tenir-los als dos, disposem d’un grup competitiu per fer un bon any. L’objectiu real és mantenir la categoria i intentar no passar angoixes. 


 

–Busqueu recanvis per a Edgar Doblas i Cubedo?
–Ara és complicat. Estem atents per si apareix alguna oportunitat en el mercat, però és una qüestió que no em preocupa. Tenim 21 jugadors a la plantilla més els del B.

–Quins equips haurem de tenir en compte a la Lliga?
–D’entrada destacaria el Sant just, el Martorell, el Vilanova i l’Ascó. A partir d’aquí ja anirem veient. Nosaltres tenim ganes d’afrontar aquest nou nivell del futbol català.  Som nous a la categoria i ens hem de veure dins del camp contra aquests rivals.

–Hi haurà derbi contra el Vilanova. Ja el teniu marcat amb vermell al calendari?
–Encara queda molt lluny. Vull pensar en el dia a dia. Primer, el Vilafranca, després el Martorell… Així ho vam fer l’any passat. No canviarem aquesta filosofia.

–Creus que notareu el salt de divisió?
–Cada categoria és un nivell. Jo vinc de Quarta Catalana. Totes tenen les seves complicacions i és evident que quan puges un esglaó també incrementa l’exigència. Tenim equip per fer-ho bé, però ho hem de demostrar sobre el camp.

–L’esforç és innegociable.
–Sens dubte. La nostra essència sense pilota ha de ser pressionar molt. Guanyar els duels directes serà clau en molts partits. Amb la pilota uns dies estaràs més encertat i uns altres, menys.

–El camp d’Aiguadolç, per les reduïdes dimensions, pot ser un hàndicap per als rivals?
–Doncs, crec que sí. Aiguadolç té el seu encant. Qui ens vulgui guanyar al nostre camp, haurà de suar. L’any passat ens penalitzava jugar a casa perquè partíem com a ferms aspirants a l’ascens i tothom ens volia guanyar. Aquesta temporada ens pot anar bé perquè no tenim tanta pressió i segurament ens trobarem rivals amb més caixet.

Comparteix la notícia