Segueix-nos

Futbol

Porta oberta a una Primera Catalana sense descensos aquesta temporada

La Federació ho contemplaria si no es reprèn la Segona Catalana

Edgar Doblas i el Vilanova van reprendre la Lliga diumenge a Viladecans // G.M.CH.

La temporada a Primera Catalana es podria resoldre sense descensos. Tot dependrà de si arrenca o no la Segona Catalana, com ja apuntava diumenge elPrimer.cat. Aquesta és la conclusió que es va treure de la reunió que quatre presidents de clubs de Primera Catalana (Sant Cugat, Júpiter, Mollerussa i Atlètic Lleida) van mantenir dilluns amb alts càrrecs de la Federació Catalana de Futbol, entre els quals hi havia el president Joan Soteras.

El contingut de la trobada es va traslladar a la comissió de clubs, que ahir a la nit va emetre una nota de premsa.

Segons els equips, la Federació els va manifestar que ara per ara la competició a Primera Catalana està autoritzada i tindrà ascensos i descensos, segons el pla de competició aprovat en Assemblea. El que no s’aplicarien serien sancions econòmiques als equips que finalment no poguessin competir. Això continuaria igual en el cas que, finalment, sí que es jugués a Segona Catalana.

En el cas que no es jugui més a Segona Catalana –la Federació va marcar-se com a dates límit els 20 i 21 d’aquest mes de març–, segons els clubs, el president Soteras va adquirir el compromís ferm de traslladar a l’Assemblea la possibilitat que no hi hagi descensos de Primera Catalana, una opció que se sotmetria a votació. La junta directiva de la Federació és la que hauria d’incloure aquest punt a l’ordre del dia.

En la trobada, els clubs van seguir advocant per una participació voluntària a Primera Catalana sense descensos. L’evolució de les restriccions del Procicat serà determinant en la decisió que prengui la Federació.

De moment, diumenge el Vilanova no té més remei que rebre l’Ascó, un altre dels pocs equips partidaris de jugar sí o sí. Fins que no se sàpiga què passa amb la Segona Catalana continuaran havent-hi dubtes cada jornada.


Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Futbol