Search
Close this search box.

“Quan vaig escoltar el projecte, no m’ho vaig pensar; és un projecte ambiciós sense renunciar a res”

Lluís Macià, presentat oficialment com a entrenador del Vilanova

Lluís Macià, en la presentació d'ahir // G.M.CH.

Lluís Macià va ser presentat ahir com a entrenador del Vilanova. El nou tècnic blau, establert a Sant Feliu de Codines i amb família a Cubelles, arriba al club “amb molta il·lusió i ganes per aportar tot el tinc per fer créixer l’entitat. De la junta no coneixia ningú. Sí que coneixia Pablo Becerril, el director esportiu, d’anys enrere a la Grama i al Mercantil”.

Segons Macià “quan vaig rebre la trucada del Vilanova i vaig escoltar el projecte, no m’ho vaig pensar ni un segon. És un projecte ambiciós. No renunciarem a res. L’objectiu és continuar creixent fent les coses el millor possible”. Aquesta temporada ha fet de segon entrenador del Terrassa a Segona Federació. Té més experiència en equips de base que en primers equips. Va destacar portant el Juvenil del Cerdanyola de Preferent a Divisió d’Honor.

El nou tècnic blau creu que no li atorga més pressió el fet de rellevar Xavi Vilagut, un entrenador de la casa que acaba de fer pujar l’equip. “La pressió se la marca un mateix”, afirma. De Vilagut, només té paraules d’elogi: “El vull felicitar. És una gran persona i un gran entrenador, i ha fet una feina d’admirar. Ja li vaig fer una trucada. Suposo que en aquell moment van ser paraules que de poc li van servir, però si hagués estat al revés, m’hauria agradat un detall així”.

Sobre la seva filosofia de joc, diu que “l’estil que m’agrada depèn del context, de la categoria, de l’equip i del moment del partit. Sí que és cert que m’han cridat per fer una aposta valenta i practicar un futbol associatiu, però per a mi el futbol s’entén prenent les millors decisions possibles segons els contextos. Si en algun moment toca ser més conservador i esperar per sortir al contracop, també ho farem. No em caso amb un únic estil de joc. Dins d’un mateix partit pot haver-hi molts partits i moltes variants”.

De la confecció de la plantilla indica que “hi estem treballant estudiant cada cas de cara a les renovacions. També vindran jugadors de fora per completar i donar un plus a la plantilla”. Macià i el club també estan perfilant la resta del cos tècnic i planificant la pretemporada, que vindrà marcada per la disputa de la Copa Catalunya.

Marc López ‘Pulga’ renova i Òscar Garcia anuncia que marxa

Marc López ‘Pulga’ continuarà al Vilanova una temporada més. L’atacant és un dels jugadors fets al planter que s’han establert a la primera plantilla. El menut futbolista vilanoví s’uneix al porter Albert Alfonso i al davanter David López en la llista de jugadors renovats. Amb qui no coincidirà és amb Òscar Garcia, que ahir va anunciar el seu adeu a través de les xarxes. S‘acaba una altra temporada i arriba l’hora d’acomiadar-se després d’un any i mig. És hora d’afrontar nous reptes i de tornar a gaudir del futbol després de passar pel meu pitjor any esportiu per culpa d’una lesió greu, va escriure. El delegat Sergi Soriano i Toni Santiago, preparador físic aquesta temporada, també s’han acomiadat a través de les xarxes.

Comparteix la notícia