Segueix-nos

Futbol

Què és la Superlliga, la nova categoria creada per al futbol català amateur?

La Federació Catalana hi dona llum verda per al curs 2023/2024

L'Assemblea de la Federació Catalana va votar 'sí' a la Superlliga // FCF

L’Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol va donar llum verda dilluns a la creació de la Superlliga, la nova categoria del futbol amateur català que es posarà en marxa a partir de la temporada 2023/2024.

La divisió, que es trobarà entre la Tercera RFEF i l’actual Primera Catalana, tindrà un grup únic de 16 equips.

Quins equips hi participaran?

Hi ascendiran del segon al cinquè classificat de cadascun dels tres grups de la Primera Catalana, a la finalització del pròxim curs 2022/2023.

També hi tindrà lloc el guanyador de l’eliminatòria d’ascens que disputaran els dos sisens classificats amb millor coeficient. Completaran la categoria els equips descendits de la Tercera RFEF.

El Vilanova, doncs, començarà la temporada vinent amb la possibilitat de classificar-se per a la nova Superlliga.

Objectius i hàndicap

Segons la Federació Catalana de Futbol, els objectius que persegueix la creació de la nova categoria és tenir equips amb una major preparació per l’ascens a la Tercera RFEF.

Es pretén reduir la diferència per arribar a la competició d’àmbit estatal, amb un major atractiu per la recerca de patrocinadors, interessats en l’aposta per la nova categoria d’elit del futbol territorial català.

El hàndicap és que amb la nova categoria es genera un altre graó fins a arribar a l’elit. A partir de la temporada 2023/2024, la Primera Catalana serà el setè esglaó del futbol estatal.

PUBLICITAT

Més a Futbol