Search
Close this search box.
,

Què poden fer els esportistes de Vilanova en la fase 1 del desconfinament?

Ja es pot fer exercici en grups de fins a 10 persones

Els amants de la bicicleta ja fa dies que poden sortit // FOTO: Flickr Ajuntament Vilanova i la Geltrú

El desconfinament continua. Vilanova i la Geltrú es manté en la fase 1. Què s’ha de tenir en compte per fer esport a la capital del Garraf? L’Ajuntament n’ha detallat les particularitats.

L’esport ha de ser individual, però es permet fer-ho en grups de fins a 10 persones, sempre que es respectin les distàncies de seguretat. Un cop al dia sense sortir del municipi i dins les franges horàries establertes.

√ Per fer esports es pot anar a espais naturals i zones verdes autoritzades. No es pot utilitzar cap vehicle amb motor o transport públic en desplaçaments per anar a fer esport.

√ No es poden utilitzar les instal·lacions a l’aire lliure de: Cruyff Court, Skate Park, Street Workout, Pistes de petanca.

√ També està permès jugar a esports de pista, sense contacte, com el tenis o el pàdel, en instal·lacions públiques o privades, a l’aire lliure. No es poden utilitzar els vestidors. Cal demanar cita prèvia i l’aforament no pot superar el 30% de la seva capacitat.

√ Està permès accedir a instal·lacions i centres esportius coberts (com ara gimnasos) de manera individual i amb cita prèvia. L’aforament no pot superar el 30% de l’aforament i cal que estiguin garantides les distàncies de seguretat. No es podran utilitzar ni els vestidors ni les dutxes

√ Els esportistes federats en les modalitats d’atletisme, triatló i ciclisme, membres dels clubs locals, o empadronats a la ciutat, podran utilitzar les Pistes d’Atletisme i Circuit de Ciclisme.

√ En el cas dels esportistes federats, les franges per fer esport són les ja conegudes. De 6 a 10 h i de 20 a 23 h sempre dins el mateix municipi.

√ Els esportistes professionals o d’alt rendiment poden accedir als espais naturals que els calgui (mar, rius, embassaments…) amb l’equipament necessari. També podran accedir als centres d’alt rendiment, però dins la mateixa província.

√ Els esportistes paralímpics han d’anar acompanyats i ambdós utilitzar mascareta. Els entrenadors poden estar presents, però mantenint distància de seguretat i criteris d’higiene.

√ Els esportistes de lligues professionals poden fer entrenaments bàsics i individuals, així com entrenaments de tipus mitjà (físics i tècnics) en grups de fins a un màxim de 10 persones i mantenint la distància de 2 metres de seguretat.

Més informació, a www.vilanova.cat/esports

Comparteix la notícia