Segueix-nos

Coronavirus Covid-19

Què recomana la Generalitat per minimitzar contagis en el sector esportiu?

Limitar l’ús de dutxes i vestidors és una de les mesures apuntades

En els entrenaments s'advoca per dinàmiques individuals // G.M.CH.

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya ha emès avui un comunicat amb relació a l’inici i desenvolupament de la temporada esportiva 2020/2021 d’acord amb les últimes mesures per a la contenció de la Covid-19 en què posa èmfasi en els protocols a seguir. Des del Govern Català es fan una sèrie de recomanacions per contribuir a minimitzar el risc de contagis:

1. En els entrenaments, es recomana prioritzar aquelles dinàmiques individuals i de tecnificació que evitin al màxim, en la mesura del possible, el contacte físic entre esportistes i permetin el manteniment de la distància de seguretat.

2. En relació als calendaris de competició, es recomana flexibilitat i disposar de fórmules alternatives de competició davant l’elevada probabilitat que no es puguin complir els calendaris, tal com estan previstos, amb normalitat.

3. Quant a les instal·lacions esportives, es recomana limitar al màxim la utilització de vestidors i dutxes, prioritzant, especialment per als casos de proximitat, que s’accedeixi a la instal·lació ja canviat/da des de casa i es realitzi també al domicili la dutxa i canvi de roba posteriors a la pràctica de l’activitat esportiva.

4. En relació a la presència de públic a les instal·lacions esportives, es recomana que es limiti al màxim la presència d’espectadors en tota mena de competicions esportives, exceptuant l’acompanyament d’esportistes menors d’edat, els quals podran accedir-hi amb un adult.

A banda de totes aquestes recomanacions, la Secretaria General de l’Esport reitera la importància que totes les persones implicades en el sistema esportiu de Catalunya actuïn en tot moment amb la màxima responsabilitat, prudència i sentit comú.

Sobre les reunions de 10 persones i les assemblees de socis

En el mateix comunicat, la Secretaria General de l’Esport destaca que la prohibició de fer trobades i reunions de més de 10 persones tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic, inclosa en la Resolució SLT/2107/2020 del Departament de Salut publicada avui al DOGC, no afecta l’activitat esportiva.

Tanmateix, es recorda que la realització de les activitats esportives i l’obertura al públic d’equipaments esportius ha de continuar regint-se per les normes i protocols establerts per a l’etapa de represa del Pla d’Acció pel Desconfinament Esportiu de Catalunya i per les resolucions del Departament de Salut específiques per als territoris més afectats en cada moment.

Pel que fa a la celebració d’assemblees d’entitats esportives amb la participació de més de 10 persones, aquestes no es podran fer de forma presencial mentre duri la prohibició de realitzar reunions de més de 10 persones. En aquest sentit, el CF Vilanova va suspendre la que tenia prevista per al 2 de setembre.

Malgrat això, i per tal de no paralitzar l’activitat de les entitats esportives que no hagin pogut realitzar encara la seva assemblea, el Govern està ultimant l’elaboració d’una normativa d’àmbit català per regular la possibilitat de realitzar-ne de manera telemàtica.

La UE Sitges suspèn l'activitat del cap de setmana
La UE Sitges s’ha volgut curar en salut i ha decidit suspendre els partits amistosos que tenia previstos per aquest cap de setmana. Demà, per exemple, el primer equip rebia el Tàrrega en el primer test de preparació dels homes de Manel Rodríguez, però el partit no es jugarà. També s’ha suspès el Ribes-Sitges de dissabte vinent. En un comunicat que el club ha penjat a les xarxes socials explica que han pres aquesta determinació després d’analitzar l’estat de la situació sanitària dels darrers dies i s’emplaça a seguir l’evolució de la pandèmia per determinar què fer en les pròximes setmanes.
Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Coronavirus Covid-19