Search
Close this search box.

Què vol dir que el futbol femení passa a ser universal a Catalunya?

Les jugadores podran participar en qualsevol categoria masculina

El futbol femení passa a ser universal a Catalunya // FCF

El futbol femení passarà a ser universal a Catalunya a partir de la nova temporada 2022/2023. Això vol dir que les jugadores, tant de futbol com de futbol sala, podran participar en qualsevol categoria masculina d’àmbit territorial, sigui amateur o de base.

Així ho va determinar per votació l’Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol, celebrada dilluns.

La modificació reglamentària habilitarà qualsevol futbolista femenina a tramitar llicència federativa en un equip masculí, des d’aquest divendres 1 de juliol, coincidint amb l’inici oficial del nou curs futbolístic.

D’aquesta manera, s’elimina el topall pel futbol mixt, fixat ara en la categoria cadet, incorporant també les jugadores en edat juvenil i amateur, que podran competir fins a la Preferent Juvenil masculina, en el primer cas, i fins a la Primera Catalana –temporada 2022/2023– i la Superlliga –temporada 2023/2024–, en el segon.

Desenvolupament del Comitè Femení

Així mateix, des de la Federació Catalana de Futbol es donarà un nou impuls al femení a través del desenvolupament del Comitè de Futbol i Futbol Sala femení, que s’encarregarà de marcar les línies mestres d’actuació en aquest àmbit, al llarg de tot el mandat.

Més categories en el futbol formatiu femení

Finalment, altres de les novetats que es van presentar en l’Assemblea de la Federació va ser la introducció de la categoria Cadet futbol-11 a partir del pròxim curs 2022/2023, així com la posada en marxa de la categoria Preferent Infantil femenina amb l’arrencada de la temporada 2023/2024.

Comparteix la notícia