Search
Close this search box.
,

Quilòmetres contra l’oblit, un repte per ajudar els malalts d’Alzheimer

El vilanoví Carles Aguilar lidera aquesta iniciativa solidària

Carles Aguilar és un amant de les proves de gran exigència física

Carles Aguilar, periodista radiofònic de Vilanova i la Geltrú i amant del trail running, té en marxa un nou repte solidari d’ultra distància. L’ha batejat amb el nom de ‘Hell Canyon Run (Extended Play)’ i pretén sensibilitzar la societat sobre l’Alzheimer, el seu diagnòstic, el tractament i l’atenció a les persones afectades i l’entorn directe, tant familiar com professional.

La iniciativa està canalitzada a través de la Fundació Alzheimer Catalunya, amb la finalitat de sensibilitzar la població sobre aquesta cruel malaltia i recollir donatius en la recerca per trobar una solució a la malaltia.

Aguilar viatjarà fins a la província d’Alacant per fer un recorregut per la Vall de Laguar durant 24 hores. Finalitzarà la ruta al Barranc de l’Infern, que amaga 6.873 esglaons de pedra. Es tracta d’un traçat circular d’una exigència física considerable que, a través de sorprenents paisatges, ofereix un patrimoni cultural excel·lent, enclavat en un escenari natural de gran valor ecològic. Possiblement, pels seus més de 6.800 graons de pedra, aquesta ruta es coneix amb el sobrenom de la ‘Catedral del Senderisme’. Els graons els van fer els moriscs, antics habitants d’aquelles terres, i els ajudaven a anar i venir per cultivar els camps.


Aguilar combina la feina a la ràdio amb les tirades llargues de quilòmetres per estar en forma

“La realització del repte està prevista per a la segona quinzena d’octubre, però tot dependrà de com evoluciona la pandèmia”, indica Aguilar, que està en plena campanya per donar-lo a conèixer i, d’aquesta manera, incentivar les donacions.

L’objectiu final és recaptar fons perquè la Fundació Alzheimer Catalunya pugui seguir tenint cura dels malalts donant-los serveis que els ajudin a mantenir una qualitat de vida digna.

El vilanoví, fidel a la seva filosofia de reptes anteriors, realitzarà aquesta experiència en solitari i utilitzant únicament els seus propis recursos de subsistència al llarg del recorregut.

Per sumar-se al repte i donar suport a totes les persones que han d’enfrontar-se a un diagnòstic d’Alzheimer i a les seves famílies, es pot fer un donatiu a través d’un microsite que la Fundació Alzheimer Catalunya té al seu web:

⇒https://alzheimercatalunya.org/c/kmcontraolvido_es.html

Aguilar anirà publicant a les xarxes socials pròpies les notícies i novetats que es vagin produint amb el hashtag: #kmcontraelolvido

Una malaltia degenerativa

A Catalunya hi ha actualment més de 90.000 persones afectades per l’Alzheimer. La prevalença i incidència d’aquesta malaltia s’incrementa a partir dels 65 anys de manera exponencial. Afecta el 5% de la població major de 60 anys, al 20 % dels majors de 80 anys i al 30% dels majors de 90.

Actualment no existeix cap tractament reconegut i eficaç que pugui guarir la malaltia o revertir la seva progressiva evolució. És una malaltia incurable, degenerativa i terminal encara que una detecció precoç i un correcte acompanyament, ajuden a millorar l’evolució i endarrerir la mort de les neurones.

Comparteix la notícia